Annonse

De fleste av veggene i leiligheten har blitt kledd med gipsplater. Linn har blitt dyktig på å sparkle og målet er en listfri tilværelse. Nå er tiden er inne for å rendyrke paletten, unne seg rekreasjon og slippe til kreativteten.  

Tekst: Liv Alsaker Sande • Foto:  Linn Førland

– Jeg ønsker å bruke naturlige materialer som stein, tre, stål og jordfarger i leiligheten. Og er ikke redd for at materialene jeg velger skal få synlige spor av at de blir brukt. Målet er å velge materialer som varer og som blir vakrere med årene. Materialer som får en fin patina, sier Linn. 

Hun har hatt en runde med seg selv hvilken stil hun skal ha inne i leiligheten. Linn er ingen tilhenger av å følge interiørtrendene slavisk. Motefargene hos fargehandlerne har hun ikke vurdert en gang – heller ikke fancy tapeter eller funksjonelle teppeløsninger. 

Hun har også kommet frem til at denne leiligheten ikke nødvendigvis trenger innredes på samme måte som den leiligheten hun hadde i Oslo.

– Dette er et annet hus og lyset kommer annerledes inn her. Her bygger jeg helt fra “skrætsj” – i Oslo dreide det seg mer om oppgradering, sier hun.

Linn har lagt en fremdriftsplan for hvert rom slik at hun kan tillate seg å ha pauser og hente seg inn igjen. Hun har også hyret inn en snekker som skal jobbe på dagtid. Flisene til badet er valgt, og hun har kjøpt badekar på Nygaard Bad på Norheim. Hun har valgt seg en peisovn hos Bygnes Bygg på Raglamyr. Hun er ennå i tenkeboksen hva slags kjøkkeninnredning hun skal ha – men er bestemt på at hun ønsker at benkeplaten skal være i marmor.

– Jeg ble frarådet å bruke benkeplate i marmor fordi det kan komme merker på den etc., men akkurat det er jeg ikke så redd for. En brukt marmorplate er vakker, sier Linn som en lørdag i januar inviterte til bursdagsfeiring i stuen i den halvferdige leiligheten. 

– Det var gøy å invitere mine venner til feiring i stuen min. Pynte bordet og henge opp dekorasjon. Det er fint å tenke på at neste gang jeg har bursdag, er leiligheten forhåpentligvis helt ferdig. Men at jeg også da vil ha mange prosjekter på gang, er helt sikkert, smiler hun. 

Tips  Linns tips og råd til andre som rehabiliterer:
• Følg din egen stil og stol på deg selv
• Gjenbruk materialer til andre byggeprosjekter du har gående.  
• Rydd etter deg etterhvert og få rusk og rask bort fra byggeområdet 
• Hold deg til et prosjekt om gangen – evt. ha et uteprosjekt gående 
   om en trenger variasjon i arbeidet.
• Sjekk priser hos flere fagfolk og sjekk også referanser  


Annonse