Annonse

Myke tekstiler, nystrøket sengetøy, store puter, stemningsbelysning, farger ton-i-ton, gardiner fra gulv til tak, ja – du kjenner til den luksuriøse følelsen og den gode komforten vi får når vi overnatter på hotell. Den ville jeg så gjerne få til å lage hjemme.

Hvem: Silje Rysjedal
Bosted: Åkrehamn
Instagram: @lillemittalt

Tekst og foto: Silje Rysjedal

Soverommet hadde hatt den samme fargen i over fire år og da var det vel innafor å gjøre en liten makeover vinterstid. Jeg må innrømme at jeg blir litt rastløs når dagslyset ikke er nok tilstede og Pinterest er en utrolig god inspirasjonskilde til alt du måtte drømme av prosjekter.

Silje har laget sengegavlen selv – du finner en beskrivelse på materialvalgene i artikkelen.

Hjemmelaget sengegavl
Det tok litt tid å planlegge hvilket uttrykk soverommet skulle ha, men jeg var sikker på at sengegavlen måtte bli selve hovedfokuset i rommet. Det skulle bli et lunt soverom og det føler jeg at jeg har fått til ved å bruke hele bakveggen til sengegavl. 

Jeg har brukt ruskinn ifra Stoff&Stil, trefiberplate ifra Byggmax og skummadrass (ca. 5 cm tykk) fra Jysk som ble delt i tre like remser. Platene er festet til vegg med borrelåsteip fra Biltema.

Med den nye fargen på veggen, “adventure” fra Jotun, ble soverommet veldig dempet og mykt i forhold til den grønne fargen vi hadde før. En spraylakkert gullramme fra et tidligere bruktkjøp ble en elegant detalj på veggen sammen med 3 retrospeil som har vært med oss i mange år. Nattbordene er også kjøpt brukt.

Sammen med noe man har laget selv, noe nytt og gammelt og ved å blande ulike stilarter, så blir rommet mer spennende og du får en mer personlig stil.

Vær vågal hjemme!


Annonse