Annonse

Linn Førland har en annerledes julekalender i år. En skikkelig aktivitetskalender som går ut på å pusse ned ett trappetrinn til dagen frem til jul. Og mens hun fjerner gulvbelegg og pusser ned trinnene, kan hun jo fundere på alle valgene som må tas…. 

Tekst: Liv Alsaker Sande • Foto:  Linn Førland

– Ja, for tiden kjenner jeg skikkelig på at det er mange valg og avgjørelser. Skal gulvene pusses ned eller males? Hvilke fliser skal en velge til badet? Og hvordan skal kjøkkenet bli? Jeg har jo i utgangspunktet sett det hele for meg. Men nå som tiden er inne for å kjøpe alt inn, har en jo lyst til å være helt sikkert på de ulike avgjørelsene, sier hun.

På det som skal bli kjøkkenveggen, henger det i dag en god del post it –lapper. Det er alle jobbene som skal utføres i den nye leiligheten. Lappene fjernes etter hvert som oppdragene er utført. Linn har hengt opp en adventskalender til sin gode medhjelper Jon – slik at han får en liten overraskelse når han hjelper henne i leiligheten. 

Linn har hatt en aktivitetskalender i desember der målet har vært å pusse ned ett trappetrinn hver dag. 

– Gode medhjelpere er virkelig gull verdt, og jeg er så heldig som har mange av dem, sier Linn som foretrekker lokale butikker helst i sentrum når hun handler inn til den nye boligen. 

– Trenger jeg en liten pause i oppussingen, er det kjekt å stikke innom Strandgaten maling. Der kan jeg legge planer og se på det fine utvalget av produkter, mens jeg blir servert kaffe og vafler på fredagen. Her er det god service og jeg kan diskutere ideer og få faglig kompetanse, sier hun.  

Linn er også bevisst på å ta mye bilder og dokumentere alt som skjer i leiligheten. Det elektriske er lagt og snart begynner de å plate med gipsplater. Da vil de råe og ribbede veggene være borte vekk. Hun har også hatt en murer i aksjon som har klargjort pipen og gjort betongveggen klar slik at hun kan sette inn en peisovn. 

– Jeg gleder meg til vi begynner å plate alt, og jeg begynner å se konturene av hvordan det vil bli når det står ferdig. Byggingen er virkelig på vei inn i en ny epoke, sier Linn og viser oss stålplatene hun har skaffet som skal legges på gulvet i de ulike døråpningene. 

Nå er arbeidet med å montere gipsplater på veggene startet og store forandringer er på gang. Snart er de råe og ribbede veggene en saga blott.

Linn Førland solgte leiligheten i en bygård i Oslo og kjøpte sin egen “bygård” i Haugesund sentrum. Nå er hun i full gang å restaurere en av de tre leilighetene og bygge om garasjen og uthuset til verksted og fotostudio. Vi Bygger Nytt følger Linns spennende byggeprosjekt med en serie reportasjer fremover. 

Tips  Linns tips og råd til andre som rehabiliterer:

• Følg din egen stil og stol på deg selv
• Gjenbruk materialer til andre byggeprosjekter du har gående.  
• Rydd etter deg etterhvert og få rusk og rask bort fra byggeområdet 
• Hold deg til et prosjekt om gangen – evt. ha et uteprosjekt gående 
   om en trenger variasjon i arbeidet
• Sjekk priser hos flere fagfolk og sjekk også referanser  


Annonse