Annonse

Her bor: Eva Linn Skogland og Lars Christian Lussand med barna Ida Malene (13), Thea Linea (8), Håkon Junior (10) og Malvin Mikal (14 mnd)
Hva: Funkisbolig
Hvor: Jorundvegen i Åkrehamn
Følg Eva Linn Skogland på Instagram @Funkislussand

– Vi gleder oss ekstra til denne julen og har allerede hatt en flott førjulstid. Alle gavene ble kjøpt inn før desember og huset pyntet vi ved månedsskiftet. Jeg har alltid elsket julen, og føler virkelig vi har mye å ta igjen denne julen siden vi måtte bli igjen så lenge på sykehuset i fjor, sier Eva Linn Skogland Lussand som nå er tilbake i jobben sin i helsesektoren i Karmøy kommune. 

Julekuler
Hjemme i det nye funkisboligen i Jorundvegen på Åkra er det julestemning hvorhen vi snur oss. Alle de tre stuene har fått hver sitt juletre. Stilen er preget av gull, glitter og svarte detaljer. Innimellom dukker det opp noen overraskelser. Nisselue på oppvaskkosten er en av dem. Også sebra-figuren er nisse for tiden.  Studerer du julepynten, ser en fort at det er spesielt en ting som går igjen. 
– Jeg bare elsker julekuler. Hele året går jeg egentlig og speider etter nye julekuler. Det holder egentlig at jeg liker utseendet på kulen. Hvilken material den er laget av er underordnet. Så her er det julekuler av glass, plast, papir og metall. Jeg prøver å samle julekulene som passer sammen på de tre juletrærne. Oppe i stuen har jeg et ”lyst” juletre med hvite og sølvfargede julekuler, mens stilen er mørkere i hovedstuen. Det er jo detaljene som teller, vett du, smiler Eva Linn.
På gulvet krabber en frisk og rask liten nisse, Malvin Mikal på 14 måneder liker godt å leke med togbanen som er plassert rundt juletreet. Han er fremdeles mer opptatt av papiret og det fine båndet som pakkene er pakket inn i, enn av selve innholdet. 

Innholdsrikt
Tomten i Jorundvegen på Åkra fant de gjennom Garvik Gruppen som bygget en praktisk og funksjonell bolig til familien.
– Vi ønsket utgang fra stue og kjøkken til hagen og uteområdet. Dessuten stod et større trimrom og en egen ungdomsavdeling i underetasjen på ønskelisten. For ikke å glemme skittentøyssjakten som går gjennom de tre etasjene og virkelig er et must for en småbarnsfamilie som oss, forteller Eva Linn.
Byggingen startet november 2017 og allerede i juli 2018 kunne familien flytte inn. Da telte familien fem og for 14 måneder siden kom altså også lille Malvin Mikal til verden. 
Boligen inneholder i første etasje to soverom, trimrom, garderobe, hall med garderobe og vaskerom. På hovedplanet i 2. etasje har de soverom til minstemann, gjestetoalett, stort kjøkken og stue i åpen løsning. Her ligger også hovedsoverommet med eget garderoberom og flott bad.

De har lagt lys eikeparkett i hele boligen, utenom baderommene som er flislagt. På det store trimrommet har de lagt praktiske teppefliser på gulvet. De har valgt å ha et eget garderoberom for barna i første etasje, slik at de slipper å bruke plass til garderobe på rommene deres. Dessuten har de også stor garderobe med hvert sitt skap til barnas yttertøy i hallen.  I den øverste etasjen har den ene datteren soverom og i tillegg er det TV-stue.  
Nå er hele huset pyntet til julefeiring. Barna har hatt aktivitetskalender i hele desember og på julaften dekker de på langbordet til gjester. Det blir servert pinnekjøtt og med riskrem til dessert og etterpå blir det samling rundt juletreet til pakkeutdeling.
– En tradisjonell julefeiring slik vi liker den aller best og heldigvis har førjulstiden denne gangen vært slik vi liker den aller best. Med mange aktiviteter for barna og tid til å pynte og gjøre det koselig rundt oss i hele desember, smiler en takknemlig Eva Linn. 

Annonse