Annonse

Villa Mørch som Hallgeir og Laila  bygger innerst i Slettavika i Veavågen er snart ferdig. En vakker og moderne villa i betong som glir rett inn i det maritime landskapet. Asfalten er akkurat lagt og pullert belysningen like om hjørnet i det lille private boligfeltet for 6 nye eneboliger når «vi bygger nytt» går i trykken. 4 av de 6 unike tomtene er solgt og kjøperne står fritt til å velge hvem som skal bygge og når det skal bygges. 

Vegskiltet er allerede på plass. Det er Hallgeir Mørch som selv har foreslått navnet Skippervegen. 
– Det er en yrkestittel og en samlende person i et samfunn på havet alle har et forhold til. Det er lange og rike tradisjoner for fiskeri og sjøfart på Vea og på alle fiskebåter, seilskuter og handelsfartøy har det alltid vært en skipper, forklarer Hallgeir. 
Det er sivilarkitekt Roald Bø ved Opus arkitekter som har tegnet den spennende villaen som er i tråd med det arkitektoniske uttrykket til Fiskerimuseet like i nærheten. Villaen er tidsriktig og moderne, går over tre etasjer og har en rekke store vinduer i front som fanger opp den fantastiske utsikten til Veavågen. 

Villa Mørch begynner å ta form. Slik tar den seg ut sett fra Fiskerimuseet like ved. 

Nydelig utsikt.


– Når du skaffer deg et så flott tomteområde, forplikter det å satse på kvalitet i tråd med planbestemmelsene og i respekt for det fine naturlandskapet. Vi er veldig godt fornøyd med det vi har fått til her, sier Hallgeir og Laila Mørch som hyret inn prisbelønte Snøhetta til å tegne et forslag til en bebyggelsesplan for det nye boligfeltet. Mens sivilarkitekt Roald Bø ved Opus arkitekter fikk oppdraget å tegne en funksjonell villa til familien.
– Her blir storfamiliens behov dekket gjennom de forskjellige livsfaser og tanken er å bli boende så lenge vi kan tygge graut, smiler Hallgeir. 


Villaen går over tre etasjer og hovedetasjen inneholder 2 soverom, to bad, gjestetoalett, stue i åpen løsning og kontor/bibliotek. I tillegg er det loftstue, to soverom og utgang til en større takterrasse fra den øverste etasjen. På nedre dekk er det en sokkelleilighet på ca. 80 kvm som familien skal leie ut. I tillegg er det et «lasterom» for familiens «laster» som hører til hovedhuset. Det er også bygget en separat studioeleilighet på ca. 30 kvm som familien kan bruke som en gjesteleilighet eller har mulighet til å leie ut. 
Villaen er bygget på en slik måte at den skåner naturen, er i pakt med stedets elementer og setter små fotavtrykk. Da Vi Bygger Nytt besøkte byggeplassen i oktober var det stor aktivitet blant fagfolk både ute og inne. 
– Som du ser holder vi mange fra det lokale næringslivet i arbeid. Vi har valgt på øverste hylle blant de dyktigste fagfolkene og er godt fornøyd med byggeprosessen. Nå gleder vi oss til å flytte inn til jul og som alle vet varer jula helt til påske!
Vi Bygger Nytt vil vise den nye boligen i en større hus reportasje i løpet av våren 2020.

Arkitekt: Roald Bø, Opus Arkitekter 
Reguleringsplan: Eskild Kvala
Teknisk plan: John Alvseike
Rådgivende ingeniør bygg: Agder plan
Betongarbeid: 3 D Bygg
Snekker: Frank Solås
Rørlegger: Per Inge Sjurseth
Elektriker: Åkra Elektriske
Blikkenslager: LMK
Ventilasjon: Awico: Audun Vik
Kjøkken: Friestad Kjøkken & Interiør
Belegg i diverse rom: Veldes Malerservice
Entreprenør: Tor Arne Ytreland
Brønnboring: WB Brønnboring
Vinduer og dører: Schüco Alglas
Innerdører: Knudsen Dørfabrikk, Skånevik
Peis og murarbeid: Bygnes Bygg
Tak: Sydvest Tak AS 
Trapp: Trapperingen 
Garasjeport: Salhusporten  

Laila og Hallgeir Mørch

Annonse