Annonse

Glem kunstige juletrær eller ekte av furu og gran! Skal du virkelig imponere er det dette juletreet du skal pynte med hjemme hos deg selv eller på arbeidsplassen. Tysværbuen Jarl Eivind Ullvang i Gründerfirmaet JAREL Wood Design er snekkeren bak mesterverkene. 

Jarel-juletrær i ulike størrelser og farger utstilt hjemme i stuen til Ullvang i Aksdal. 

Tekst: Liv Alsaker Sande. Foto: Liv Alsaker Sande og Karoline Vedøy Mikkelsen 

Mange har allerede lagt merke til det unike juletreet. Og mens Ullvang i fjor ble utsolgt noen uker før jul, er målet i år å selge tre ganger så mange.  Juletreet er laget av kryssfiner og skåret til på millimeteren. Det kan formes og bues slik en selv ønsker det og tåler absolutt en trøkk både fra nysgjerrige barnehender og katter som liker å klatre. Stuen hjemme hos Jarl Eivind og samboeren i Aksdal har så langt vært showrom for en liten skog av juletrær som titt og stadig blir grundig fotografert. 
–  Juletreet er et bærekraftig produkt som holder seg fint år etter år og som rett og slett kan gå i arv mellom generasjoner. Treet gir et godt inneklima og en god akustikk i rommet. Målet mitt er at dette skal være et kjekt og spesielt juleprodukt som en henter frem år etter år, sier Ullvang 

Nettbutikk 
Nettbutikken har vært åpen i flere måneder.  Markedsføringen skjer for det meste på sosiale medier. Spesielt på Instagram selger produktene godt.  Jarl Eivind har også fått en forretningsmakker som tar seg av regnskap og diverse kontorarbeid, slik at han kan bruke tiden på det han liker aller best. Men fremdeles må all produksjonen gjøres på fritiden. Jarl Eivind jobber ennå fullt som tømrer og utvikler gründerbedriften JAREL Wood Design på fritiden. En kjekk inspirasjon på vegen fikk han da Tysvær kommune på tampen av 2018 tildelte han 50 000 kroner i  næringsmidler til å utvikle gründerbedriften videre. Med tildelingen fulgte det også råd og veiledning fra Validé.  
– Drømmen er utvilsomt å kunne leve av dette og jobbe med dette på heltid. Men da trenger vi flere bein å stå på og produkter som selger på det jevne året rundt. Kryssfiner er et spennende materiale som en kan lage mye flott av, og vi er godt i gang å utvikle nye produkter vi kan selge i nettbutikken, opplyser Ullvang. 

Juletrærne er i størrelser fra 55 cm til de største på 230 cm. Stor produksjon
Etter stor oppmerksomhet i media og egen stand på fjorårets julemarked i Haugesund, er JAREL-juletreet allerede blitt et begrep. Både lokalt og nasjonalt. Nå er Jarl Eivind Ullvang rigget og klar for julesesongen og har i løpet de siste månedene fylt opp lageret hjemme i garasjen i Aksdal med ulike typer juletrær. Klar til å sende ut JAREL-juletrær til hele landet.
– Produksjonen har vært stor i det siste og nå satser jeg at det skjer det samme som i fjor – at vi rett og slett blir utsolgt. Størrelsen på juletrærne varierer fra de minste på 55 cm til de største på 230 og en kan velge mellom ulike typer farger. Jeg tar også i mot bestillinger på andre størrelser og nylig leverte jeg et juletre på 255 cm til en større arbeidsplass i Haugesund. Jeg gleder meg stort til å se det utstilt og det gjør også de som jobber der, regner jeg med, smiler Jarl Eivind Ullvang som selger spesielt mange juletrær til private bedrifter og offentlige kontorer. 
– Faktisk er halvparten av kundene min enten private eller offentlige arbeidsplasser som ønsker å varte opp med noe ekstra fint til jul, sier Jarl Eivind som gjerne røper hvordan han kom frem til firmanavnet JAREL Wood Design. 
– Jeg vurderte først å kalle firmaet mitt Ullvang Wood Design, men med det navnet så jeg for meg at det ville bli trøbbel og forveksling med produktene til skikongen fra nord som riktignok bare har en l i etternavnet. Så derfor fant jeg ut at jeg ville kalle firmaet opp etter bestefaren min som heter Jarl i likhet med meg. Men på landsbygda i Tysvær der han bor kalles han rett og slett for Jarel. Siden det er bestefaren min som skal ha æren for at jeg ble snekker og fremdeles kan skilte med bedre verktøy enn meg, syntes jeg det var helt naturlig at firmaet ble oppkalt etter bestefar Jarel, smiler Jarl Eivind. 

Annonse