Annonse

Familien Førre Steinsnes ville gjerne bygge ny bolig. Men bare om den rette tomten i Førre dukket opp. De fant drømmetomten rett i nabolaget, og i mai i år kunne familien på fem flytte inn i en flott funkisbolig i Førresbrekka 23 – med 360 grader panoramautsikt til hele bygda.  

Hvem: Her bor Torunn Førre og Arild Steinsnes sammen med sønnene Even (20), Mats (17) og Stian (13)
Hva: Funkisinspirert bolig 
Hvor: Førresbrekka 23, Førre i Tysvær

Tekst: Liv Alsaker Sande Foto: Karoline Vedøy Mikkelsen Styling: Line Birkeland 

Torunn Førre og Arild Steinsnes har all grunn til å være strålende fornøyd med både det nye huset og beliggenheten. 
– Denne tomten var virkelig verdt å vente på. En solrik plass med mye luft og lys. Akkurat det vi var på jakt etter, sier de. 

De fjernet mye trær på den 3 mål store tomten og er nå klar for å fortsette på uteområdet. 

Kjøpte både hus og tomt
Familien fulgte med på aktuelle tomter i Førre-området i en årrekke. Men ingen kunne måle seg med den tomten de en dag visste ville komme for salg. 
– Vi måtte vente noen år før eiendommen ble klar for salg, og da vi kontaktet eieren, forstod vi at de ønsket å selge både tomt og hus på en gang. Så da måtte vi bare “klakke til” og kjøpe begge deler. Det eldre huset i Førresbrekka 24 har to boenheter som vi leier ut. Så får vi vurdere hva vi gjør med det etter hvert, sier de.  
Før byggingen kunne starte på høyden i Førresbrekka 23, måtte de fjerne mye skog på den tre mål store tomten.  
– Så nå har vi ved for et titalls år fremover. Det var derfor ingen tvil om at vi måtte få oss en god peis i den nye boligen, smiler de. 
Den flotte peisen fra Bygnes Bygg har fått hedersplassen i det nye huset og deler stuen fra kjøkkenet. Den funkisinspirerte boligen er tegnet av arkitekt Kester Bunyan. Boligen går over to etasjer og har et boareal på ca. 250 kvm. Arild og Torunn hadde allerede planlagt planløsningen og hvilke rom de ønsket da de kontaktet Sevland Bunyan Arkitekter. På den måten fikk de formidlet ønsker og familiens behov nå og fremover. 
– Målet var å bygge en funksjonell og moderne bolig som krever minimalt med vedlikehold. Boligen har fått Royal Kledning og aluminiumsbelagte vinduer og vi planlegger også et uteområde som skal være lett å holde, sier de. 

Møblene er fra Bohus og Skeidar – kjøpt lokalt her på Haugalandet. 

Med så mye ved tilgjengelig, var det selvsagt at de måtte ha en peis. Peisen er fra Bygnes Bygg.

Egen ungdomsavdeling
I første etasje har de en egen ungdomsavdeling til de tre sønnene i huset – en avdeling som kan stenges av med skyvedør og gjøres om til en gjesteavdeling etter hvert som barna flytter ut. Her er det også en egen TV-stue og bad. 
Familien har fått stort vaskerom med mye garderobeplass – et drømmerom for dem som liker struktur og orden. Her er det også ekstra inngang utenfra og dør inn til garasjen. 
I andre etasje er det stue, foreldresoverom, garderobe og bad og flere utganger til den store terrassen. 
– Vi har utvilsomt bygget et hus vi kan bli gamle i.  Om vi en gang får behov for det, kan vi flytte soverommet vårt til første etasje, så får vi alt på ett plan, forteller de. 

Hyret stjernelaget
Arild som driver Steinsnes Elektro har mange gode samarbeidspartnere og visste nøyaktig hvem han skulle velge til de ulike jobbene.
– Det er absolutt en fordel å kjenne byggebransjen når en bygger nytt hus og vite om så mange dyktige fagfolk. Da blir det lettere å velge hvem som skal utføre de forskjellige jobbene, sier han. 
De startet grunnarbeidet på tomten i januar 2018, mens selve husbyggingen startet i august samme år. I mai 2019 kunne familien på fem flytte inn i den nye boligen.
– Vi flyttet inn 10. mai på Torunn sin bursdag – så selve innflyttingsdagen er lett å huske, smiler Arild. 

Interiørhjelp
De ønsket seg en bolig som er innredet på en lun og koselig måte og fikk god hjelp av interiørkonsulent Line Birkeland til å ta de de ulike valgene. 
– Line har virkelig gjort en god jobb for oss, og vi er veldig fornøyd med hjelpen vi har fått. Jeg anbefaler virkelig folk å få hjelp til å ta de ulike interiørvalgene – for det er en stor og komplisert verden som dukker opp når en bygger nytt. Vi ønsket oss en gjennomgående stil der de ulike rommene “snakker sammen” og at det blir en slags “rød tråd”. Derfor var det godt å ha noen som hjalp oss med å kartlegge hva som finnes og tune oss inn på de rette produktene. 
Slik kom vi frem til kjøkkenet fra KGB, og vi fikk også god hjelp til å plukke ut materialer som fliser, tapeter og farger på veggene, forteller Torunn som også er godt fornøyd å få 
mer veggplass til all kunsten som i årenes løp var blitt lagret vekk. 
– Nå har vi skiftet til like svarte rammer og fått dem opp på veggen slik at de kommer til sin rett! 

Lampene i trappeoppgangen er fra Halvor Bakke-serien på Bohus. Den flotte trappen er laget av Svein Amdal. 

Den smarte garderobeløsningen i gangen er fra KGB. Selve opphenget i garderoben er helt til venstre. 

Hvem gjorde hva:
Arkitekt: Sevland Bunyan Arkitekter v/Kester Bunyan
Kjøkkenleverandør: KGB v/Hanne Kari
Silestone benkeplate på kjøkkenet: Skattkjær Skifterindustri
Garderobe i hallen: KGB v/Hanne Kari 
Tømrer: Lervik & Steinsland
Møbler stue og kjøkken: Bohus og Skeidar 
Baderomsleverandør:  KGB v/Hanne Kari
Elektriske arbeider:  Steinsnes Elektro AS
Rørleggerarbeid: Tindeland Rør AS
Maler: Malerfirma Rune Strand
Trapp:  Svein Amdal
Peis: Bygnes Bygg
Murer-/flislegger: Nils Arne Larsen

– En fryd å installere Smarthus til seg selv!
Noe av det kjekkeste med å bygge nytt hus, var utvilsomt at Arild Steinsnes fikk installere Smarthus-løsninger hjemme hos seg selv.  
– Dette var virkelig noe vi ville prioritere når vi først bygget nytt hus, og vi er veldig fornøyd med resultatet, sier Arild Steinsnes som driver Steinsnes Elektro i Førresfjorden. 
– Nå kan vi styre temperatur, lys og lyd i huset med apper på telefonen. For en musikkinteressert familie som oss, er det ekstra stas å ha et integrert musikkanlegg i huset – heldigvis med mulighet for at flere er logget inn samtidig og kan spille sin egen musikk på de ulike rommene via wifi-innlogging, opplyser han. 

All teknikken i huset er her samlet i ett panel. 

Her kan en styre mesteparten av lyssettingen i huset.

Arild Steinsnes, som driver Steinsnes Elektro, monterte selv Smarthus-løsningen hjemme hos seg selv. Teknikken styres via en app på mobilen.

Annonse