Annonse

Hva er ditt favorittrom i boligen? Vi Bygger Nytt presenterer folks favorittrom. Gjennom sine egne bilder får leserne presentere favorittrommet og forklare hvorfor dette er favoritten.

Hvorfor er allrommet favoritten?  
Dette er hjertet i huset; her lager vi mat rundt en stor og romslig kjøkkenøy som i tillegg er koblet med spisebordet. Om vi har gjester plasserer vi oss ved langbordet og har en nydelig utsikt over fjorden som bakgrunn – samtidig som man kan være sosial selv om vi er fram og tilbake til kjøkkenet. Midt i mot kjøkkenavdelingen finner du sofa- og tv-kroken. Her nytes barne-tv eller voksentid når de minste har lagt seg. Med dempet belysning og et innebygget ildsted fra Nordpeis skaper vi en rolig atmosfære etter lange og travle dager.


Fortell gjerne litt om prosessen!
Da vi startet planleggingen av husprosjektet var det viktig for oss å kunne være sammen, både med familien og gjester. Derfor gikk vi for en åpen løsning. Med et samlet areal på drøyt 66 kvm fikk vi akkurat den plassen vi ville ha til våre ideer. Når det er sagt så hadde vi egentlig laget en annen romløsning, men etter litt diskusjon sammen med kjøkkenleverandøren endret vi de opprinnelige planene til fordel for slik det er i dag. Og sett i ettertid kunne vi ikke gjort et bedre valg!
Innredningen av rommet, som har en himling i fargen Suave fra Jotun og vegger i grått og dempet sort, ble det viktig for oss å få inn litt freshe farger på tilbehøret. 
Sofaen er for eksempel cognacfarget og så har vi puter i forskjellige farger. Kjøkkenet er mattsvart med hvitevarer fra Neff. Her bestemte vi oss tidlig for å gå for to stekeovner av praktiske årsaker og har ikke angret ett sekund. Ett annet godt tips er å få oppvaskmaskinen litt i høyden for å unngå å måtte bøye seg ned til gulvet hver gang man setter i eller tar ut, for det blir jo noen ganger i løpet av en uke… 
Med alt det mørke på vegger og tak gikk vi for et lysere gulv i heltre, Saga Wideplank Old Smoked, for å unngå at hele rommet ble for mørkt og dystert. Dette er et røft gulv som av praktiske grunner passer bra til den epoken vi er i nå, med små barn og all slitasje det innebærer. Ellers er rommet supplert med grønne planter, malerier/bilder, diverse interiør og tepper. Og levendes lys (til min varmblodige mann sin store fortvilelse).

Hva mer kan du si om innredningen?
Som nevnt over ligger det en del praktiske årsaker til grunn, men estetikk har også spilt en stor rolle for oss. Vi hadde en veldig engasjert og dedikert kjøkkenselger som virkelig åpnet opp en portal der vi kunne slå sammen disse to. Jeg fikk estetikken og min mann fikk det praktiske. Kjøkkenet er virkelig en stor del av manges liv, i hvert fall her hos oss, og derfor prioriterte vi å få dette så godt til som over hodet mulig. Når det gjelder øvrig innredning og interiør så er jeg vel over snittet interessert og har selvsagt brukt noen timer på å plukke ut ting jeg selv liker. 

Tips om interiør og produkter? 
Jeg bruker sosiale medier aktivt. Der får man mye inspirasjon og kan ta litt her og ta litt der og sette dette sammen til noe man liker. Jeg foretrekker interiør som kan følge med deg over lenger tid og skape et personlig hjem. Etter at jeg startet interiørbutikken Miti (mitistore.no) for ca. 1 år siden, er mye av interiøret der fra. 

Annonse