Ester Kro og familien bor i kjellerleiligheten mens de gjør ferdig den nye boligen sin.
Annonse

Klart man vil bo godt mens man bygger nytt hus. For familien Kro var løsningen rett rundt hjørnet. De flyttet selv inn i kjellerleiligheten på den nye boligen sin.

Tekst: Liv Alsaker Sande • Foto: Karoline Vedøy Mikkelsen

Og det beste av alt – dette er en totalrehabilitert leilighet der alt er nytt og pent. Med to soverom, flott kjøkken, delikat baderom og koselig praktisk stue. Leiligheten er innredet i delikate og moderne farger. Her bor familien godt på mellom 50-60 kvm mens de gjør seg ferdig med byggeprosjektet i etasjene over.
– Og ikke minst er det utrolig praktisk å bo så tett på selve byggingen. Det er enkelt å ta i mot fagfolk og leveranser til den nye boligen vår, og vi kan til og med holde på med arbeid om kveldene mens vi følger med på barna på “babycallen”. Dette er virkelig en god løsning vi kan anbefale andre som bygger nytt og har anledning til å innrede en leilighet i underetasjen, sier Ester Kro som er godt fornøyd med den nye leiligheten. Så snart den nye familieboligen er ferdig rehabilitert og klar for innflytting, vil de legge den flotte leiligheten ut for leie på det åpne markedet. 
– Vi har lagt ned mye egeninnsats i leiligheten.  Brukt god tid på å planlegge og finne gode løsninger. Vi har stor tro på at dette vil bli en attraktiv leilighet den dagen vi leier den ut – blant annet fordi den har to soverom, sier Ester.

De valgte en lekker gul farge på barnerommet. 
Den gamle hylleseksjonen i teak fant de brukt på nettet. 

Den grønne kjøkkeninnredningen fant de på Ikea. 

Rehabiliterer bolig
Den unge familien var lenge på jakt etter en tomt i Veavågen-området som de kunne bygge en ny bolig på. Men da boligen fra 70-tallet med sjøutsikt dukket opp sentralt på Vea, så de muligheten for å skaffe seg en stor tomt med ferdig opparbeidet hage. Broren til David som er utdannet teknisk tegner, hjalp dem med å tegne om den eldre boligen til en moderne funksjonell familiebolig. Nå er de godt i gang med husprosjektet. Mesteparten av det utvendige arbeidet er ferdiggjort og de har så vidt startet på innredningen. Målet er å legge igjen en stor egeninnsats i den nye boligen og bruke fagfolk der det trengs. Den nye boligen vil inneholde 4 soverom, stue, kjøkken, 2 bad, 1 gjestetoalett, loftstue og teknisk rom. 
Vi Bygger Nytt ønsker familien lykke til med resten av boligprosjektet og har sagt at vi gjerne kommer på besøk når det nye huset er ferdig! 

Hvem gjorde hva leiligheten:
Arkitekt: Daniel Kro
Kjøkkenleverandør: IKEA
Badet: Terrazzofliser fra Bygnes Bygg. Innredning fra Nygaard Bad
Fargene i leiligheten: 
Gang og stue: Pasell drøm og Sences Jotun
Barnerom: Silky yellow Jotun
Soverom: Farge c1030 ytr


Huset under ombygging i Austre Veaveg 177.

Den svarte dusjen og blandbatterier er i samme utførelse. Innredningen er fra Nygaard Bad. 


Annonse