Annonse

Lene Østensen gjør sjelden noe halvhjertet. Om det så gjelder å følge opp Instagram-kontoen eller pusse opp boligen.  Til nå har hun over 53000 følgere på Instagram. Det siste året har innleggene dreid seg mye om det nye kjøkkenet. Bli med inn i det flotte huset ved Vollsviken på Fosen. 

Tekst: Liv Alsaker Sande • Foto: Karoline Vedøy Mikkelsen / Filippa Tredal

Interiørkonsulenten vet akkurat hvordan hun vil ha det hjemme hos seg selv. Lene setter pris på å gjøre det fint rundt seg og er opptatt av kvalitet. Hun vet også hvordan det føles å miste alt en eier da familiens bolig ble totalskadet av brann for 12 år siden. 
– En forferdelig opplevelse vi gjerne skulle vært foruten, men heldigvis kom vi alle fra det uskadet. Men opplevelsen følger oss og den nye boligen vår fikk et stort fokus på fluktmuligheter. Her er det store vinduer som er lette å åpne opp og mange dører ut av huset, forteller Lene. 

Det flotte glassbordet har hun arvet av moren. Bildene på veggen er av lokale kunstnere. 
Også stuen har fått en fin ansiktsløftning med en ny gråfarge på veggene.  Lene liker best å innrede med store gjenstander. Den tørkede buketten på bordet er fra Frøken Magnolia.

Kjøkken for tredje gang
I vår pusset de opp kjøkkenet og ga samtidig stuen en ansiktsløftning. En stor benkeplate fra Silestone la premissene for resten av valgene, før de satte Tore Nordtveit på Knapphus Kjøkkensenter i gang å tegne et moderne kjøkken til dem. 
– Det var faktisk det tredje kjøkkenet vi har kjøpt hos Knapphus Kjøkkensenter, og også denne gangen ble vi veldig fornøyd med resultatet, sier Lene. 
Den flotte benkeplaten fra Silestone ble levert av Skattkjær Skiferindustri. I benkeplaten er det integrert kokeplate og integrert ventilasjon fra Bora. De har også valgt å ha en Quooker-kran med kokende vann. 
– Å få benkeventilator var virkelig en gulrot for oss. Det betyr at vi nå kan nyte den fine sjøutsikten uten en forstyrrende vifte i taket. Vi har i tillegg plassert kjøkkenet slik at det kommer inn mye mer lys i rommet enn før, sier hun. 

Lene liker godt å bruke grønne planter i interiøret – det gjelder også på baderommet. 

Kjøper gjerne brukt
Siden eikekjøkkenet de byttet ut var av høy kvalitet, valgte de å legge det ut for salg på finn.no. En familie fra Oslo tok turen over fjellet og hentet det og da ble det nye kjøkkenet satt inn med ekstra god samvittighet. 
– Veldig kjekt at det “gamle” kjøkkenet kunne glede noen andre. Det var absolutt ikke utslitt, men bare en i annen stil enn vi ønsket oss, sier Lene som innimellom selv har gjort gode kupp på finn.no. 
– Syvern-stolen her er bare et av flere gode bruktkupp. Det er topp å kjøpe brukte designmøbler, og jeg selger også en del selv som vi ikke lenger har bruk for, sier hun. 
Hjemme hos Lene er stilen klassisk med noen overraskelser innimellom. En slik overraskelse er trekurven, laget av en rot, på den store arbeidsøyen på kjøkkenet. Det er rett og slett vedkurven de har arvet fra svigerforeldrene. Lene kan gjerne like farger hos andre, men hjemme hos seg selv foretrekker hun “tandre” og lyse farger. Hun liker best å innrede med store gjenstander.
– Ja, vil helst ha store krukker og vaser og stilen må være ganske rolig. Blomsterputer funker liksom ikke her hos meg, smiler hun. 


Spisestuebordet er det legendariske CH 338 fra Carl Hansen & Søn, mens blomstene er fra egen hage. Sjekk den flotte kaken som Lene har laget! 
Silestonebenkeplaten er fra Skattkjær Skiferindustri, mens kjøkkenet er  levert av Knapphus Kjøkkensenter. Trekurven er arvet fra svigerforeldrene. 

Stor på Instagram
Lene Østensen er utdannet interiørkonsulent og har blant annet drevet Kaprifolen interiør. Hun har også jobbet på diverse interiørbutikker og tar også boligstylingoppdrag og oppdrag for folk som ønsker veiledning når de pusser opp eller bygger nytt. Hun er ambassadør for Maison interiør og deltar på en del interiør- og boligmesser. I tillegg jobber hun som miljøarbeider for Haugesund kommune. 
Med 53 000 følgere på Instagram er Lene en såkalt influenser. En som inspirerer og påvirker folk. 
– Det var aldri planen å bli så stor da jeg så smått begynte å legge ut innlegg på Instagram for vel seks år siden. Men nå som jeg har oppnådd et slikt resultat, vil jeg gjerne levere kvalitet. Er opptatt av å legge ut innlegg med fine bilder som det ofte ligger en del arbeid bak og som jeg håper kan inspirere andre, sier hun. 
Følg Lene på Instagram: homebylene

Annonse