Annonse

Vi er en familie på fire som bor i et hus fra 1963. Med voksende barn ser vi at vi trenger større soverom til alle og mer lagringsplass. Vi tenker at vi må å bygge ut for at dette skal være mulig. Kan dere hjelpe oss med å finne en god løsning? Vi er veldig glad i nabolaget vårt, og ønsker å se på mulighetene vi har her før vi vurderer å flytte til noe større.

«Huset fra 1963».

Hei! Etter befaring på eiendommen ser jeg at det å forlenge boligen deres over eksisterende terrasse vil være den enkleste måten å bygge ut på. I tillegg tenker jeg da at vi kan tilføre en ny terrasse mot vest som får gode solforhold.

I underetasjen tenker jeg å plassere to nye soverom til barna i tilbygget, og at deres gamle soverom kan brukes til boder. Det vil da bli et ekstra bod i hver etasje.

Eks. hovedetasje
Ny hovedetasje

I hovedetasjen kan foreldresoverommet utvides inn i stuen. Soverommet vil da fortsatt være vegg i vegg med badet og ha mulighet for direkte inngang. Størrelsen tilsier også at det er mulighet for en ”walk-in garderobe”.

Utvidelsen av foreldresoverommet ”stjeler” dyrbart areal av stuen. Jeg tenker da at tilbygg i hovedetasjen bør brukes til utvidelse av eksisertende stueareal. Resultatet blir en veldig fleksibel romløsning. I tillegg foreslår jeg at stuen i tilbygget får mønet himling som gir en fantastisk romfølelse. Da spiseplass utgår på kjøkkenet blir det mulighet for en kontorløsning her der barna kan gjøre lekser mens middagen blir laget.

Fra stuen er det mulig med direkte utgang på den nye terrassen. Fra terrassen har du mulighet for å gå ned en trapp til hagen. Underetasjen i tilbygget har vi lagt et trinn ned i forhold til eksisterende golv for å få tilstrekkelig høyde i soverommene. Dette betyr da at en må grave ut litt masser på tomta.

Når en først er i gang med dette kan en grave ut ekstra høyde under ny terrasse også. Dette arealet kan brukes til utendørs bod og carport.

Endringene gir krav til søknad om tilbygg og fasadeendring.

Det er en omfattende søknad og kommunen anbefaler at et godkjent foretak står som ansvarlig søker for tiltaket.

Fortsettelse følger!

Eks. kjeller
Ny kjeller

Eli Hovland

Daglig leder/Arkitekt

Arkitektfirmaet Knut Kolstø AS

Annonse