Annonse

Tekst: Liv Alsaker Sande • Foto: Hilde Stavland

De har bygget en videregående skole for hele Haugalandet og de 50 første elevene er allerede godt i gang. Elever og lærere kan glede seg over en topp moderne skole med egen kantine, en flott møtesal og IT-løsninger i det øverste sjiktet. Og ikke minst er rektor Leif Kåre Kolnes meget fornøyd med beliggenheten sentralt i Norheim Næringspark.

– Vi vurderte først andre tomter blant annet i Haugesund, men her på Norheim fikk vi den perfekte plasseringen for å samle elever fra hele Haugalandet, forteller rektor Leif Kåre Kolnes som opplyser at den nye private videregående skolen har kostet 42 millioner kroner.

– Vi er strålende fornøyd med den nye skolen vår. All ære til arkitekt, planleggere og de andre fagfolkene som har klart alt dette i løpet av bare noen få år. Selve byggingen har kun tatt ett år fra første spadestikk til åpningen nå i august, og det er imponerende raskt for et så stort bygg, sier Kolnes.

Det er Nordbø & Seglem AS som har hatt prosjekt og byggeledelsen ved den nye skolen. Prosjekteringen har de hatt sammen med blant annet Ferkingstad og Alsaker AS og Multiconsult Stord. Arkitekten bak bygget er Petter J. Rasmussen.

Innholdsrikt

Her er det åtte klasserom, et romslig arbeidsrom til lærerne, lab-rom, øvingsleilighet til elevene på helse og omsorgslinjen, verksted for byggfag og personalrom. En deilig stor terrasse strekker seg utover gårdsplassen i 2. etasje – perfekt for en liten luftetur mellom øktene. Innenfor kantinen ligger mediateket for egenstudier – med mulighet for å åpne opp rommet til kantinen. Rundt omkring i hele det 2000 kvm store bygget henger flatskjermer med praktisk informasjon til elevene. Utenfor finner vi et kjekt parkområde med sykkelparkering, sitteplasser og en line til å teste balansen på. Skolen mangler den tradisjon-

elle gymsalen, men sender istedenfor elevene bort til et lokalt treningssenter like i nærheten.

Betong og trespiler

Inne er mange av veggene i råbetong, fint kombinert med lyse farger og mørkegrå kontrastvegger. I storsalen med plass til 200 personer har en brukt dekorative moderne trespiler. Vi tipper at dette blir en attraktiv plass å holde konserter og forestillinger for ulike kulturaktører på Haugalandet.

Familie- og barneminister Kjell Ingolf Ropstad klippet snoren og erklærte Kristen videregående Haugalandet (KVH) for offisielt åpnet 26. August. Byggherren KVH AS med Norsk Luthersk Misjonssamband i ryggen har bygget en moderne skole som også skal være i bruk på ettermiddags- og kveldstid. Misjonshuset, som før hadde eget hus i Haugesund, har allerede fått egen logo utenpå. Nå blir KVH det nye samlingsstedet.

Rektor og lærere ved KVH klare til innsats. F.v. John Olav Nessa, Haakon Magnus Rønnestad, Anita Hollund Pedersen, Leif Kåre Kolnes (rektor), Gerd Kari Sund, Marie Kristensen og Tor Egil Frøyland.

Læringsmiljøet teller mest

Skolen er bygget for 180 elever, men Kolnes ser for seg at de vil bruke omtrent fem år på å bygge seg opp mot et slikt elevtall. Personalet teller i dag 14 medarbeidere fordelt på 10 årsverk

– At det er en kristen videregående skole, er ikke alltid hovedgrunnen til at en søker seg her. Dette er skolen for dem som ønsker å gå på en mindre skole, med tett oppfølging fra lærerne og fokus på gode resultater, sier Kolnes med blant annet mange års erfaring fra Lundeneset Videregående skole i Ølensvåg.

KVH tilbyr studiespesialiserende linje, helse og omsorg og byggfag og rektor ved skolen ser ikke bort ifra at det vil komme flere linjer etter hvert. De 50 første elevene fordeler seg på alle tre trinn og den største gruppen vg1-elever går nå på helse- og omsorgslinjen.

Annonse