Annonse

At Frøken Magnolia er en annerledes blomsterbutikk, er det ingen tvil om. Ikke bare er den byens minste, den har også andre produkter i hyllene enn en finner i tradisjonelle blomsterbutikker. Og ikke minst kan den skilte med en svært dedikert innehaver. Eirin Vedå lever og ånder for å gi folk ekstra glede i hverdagen og er kjent for å sette sammen de mest fantastiske blomsterkreasjonene.

”Furtebu” for mannen eller blomsterbutikk for damen i huset? Hmm, hva skulle de bruke den gamle garasjen i huset til?

– Det var ikke vanskelig å ta det valget – selvsagt måtte det bli blomsterbutikk, smiler Eirin Vedå som åpnet dørene til Frøken Magnolia for vel et år siden.  Blomsterdekoratøren har opparbeidet seg bred erfaring siden hun var ferdig utdannet i 2003 og i august i fjor var hun altså klar for å satse på sin egen blomsterbutikk.

– Det hadde vært en drøm lenge – så da denne muligheten kom, var det bare å gi seg i kast. Det har jeg ikke angret på – selv om det er mye arbeid å drive noe for seg selv. Og når du i tillegg åpner en butikk hjemme hos deg selv, blir det virkelig en livsstil, sier hun.

Sentralt på landet

Butikken ligger altså i den gamle garasjen på gården på Førlandsvegen i Haugesund kommune – bare noen minutters kjøring fra Haugesund.

– Vi føler oss ganske heldige som får leve så landlig, men likevel så nær sentrum, sier hun. Om butikken er liten, kan den skilte med et stort uteområde der varene får en flott eksponering. Og innimellom blomster og busker skal du ikke bli overrasket om det titter frem ei høne eller tre.

– Hønseflokken har blitt en del av butikken. De sørger for både underholdning, naturlig gjødsling av hagen og effektiv skadedyrbekjemping, ler hun.

Frøken Magnolia har også egenprodusert nettside, noe det legges ekstra mye arbeid ned i.

– Sosiale medier og nettbutikken er en flott arena for oss å markedsføre produktene våre på, og de fleste av kundene får sitt første møte med oss der. Siden vi har en noe spesiell plassering er det viktig for oss å være tilgjengelig for kundene våre og verktøy som Instagram og Facebook brukes aktivt for å vise frem noe av det vi har å by på. Vi leverer blomster på døren i Haugesund og omegn, men sender også interiørvarer over hele landet via nettbutikken vår, sier Eirin som anbefaler å sjekke åpningstidene på Facebook eller Google før en tar turen. Hun forteller at mange kombinerer en tur til blomsterbutikken med å ta en spasertur i det flotte landskapet på Førland.

Samarbeid med Cupcakehuset

Eirin er nøye på at varene hun plukker ut har høy kvalitet og er ikke redd for å ta inn produkter som skiller seg ut. Frøken Magnolia har spesielt et stort utvalg av snittblomster og tørkede vekster som er flotte å dekorere med. Hun fører også interiørvarer fra IB Laursen og Bloomingville. Et vareutvalg som hun fikk gode tilbakemeldinger på da hun før jul i 2018 hadde “popup-butikk” på Markedet i Haugesund.

– Jeg har mange faste kunder og leverer blant annet dekorasjoner og interiørvarer til Cupcakehuset i Haugesund sentrum som jeg har et spennende samarbeid med. For alle dekorasjoner og det koselige serviset som du finner i Cupcakehuset er nemlig for salg,  og en søndag i ny og ne popper jeg også opp der men et godt utvalg buketter, smiler Eirin.

Annonse