Annonse

Rett før sommeren ferdigstilte entreprenørene den nye Biblioteksparken i Haugesund sentrum. Den ble raskt tatt i bruk og hilst velkommen av både haugesunderne og haugalendinger på bytur.

Tekst og foto: Terje Emil Johannessen

Biblioteksparken er en del av den pågående sentrumssatsingen i regionsenteret. Bystyret har avsatt mange millioner kroner til formålet og Biblioteksparken sto høyt oppe på lista. Kommunen engasjerte landskapsarkitektfirmaet Bjørbekk & Lindheim jobben med å omforme den gamle parkeringsplassen utenfor hovedinngangen til byens folkebibliotek til et grønt parkområde.

De som fulgte grunnarbeidene, registrerte med glede at de aller fleste eksisterende trærne overlevde de omfattende grunnarbeidene. Flere nye trær er plantet på østsiden av parken. Tilretteleggingen for barnelek synes å fungere utmerket. Eventyrskog, krypetunnel. lekeplass og leke-stier er for lengst tatt i bruk av et hopetall unger. På seinsommeren kom også en fontene i vannbassenget på plass. Ungene leker mye med den, godt våte etter hvert.

Benkene i skråningen og den åpne plenflaten inviterer til avslapping og filosofi utenfor byens flotte bibliotek som skal åpne dørene igjen i løpet av september.  Vi gleder oss til også biblioteket åpnes igjen.

I mellomtiden er det bare å takke landskapsarkitekt, entreprenørene og kommunens byggeledelse for et vellykket parkprosjekt. Og selvsagt også en takk til bystyret for framtidsrettet sentrumssatsing. Byens tidligere kommuneplanlegger, Vigleik Winje, sa da sentrumspakken ble vedtatt at dette bare var starten på oppgraderingen av sentrum. Vi venter spent på fortsettelsen.

Annonse