Annonse

Planløsningen er helt optimal i forhold til våre behov, men hva tenker dere om fasaden? Vi ønsker masse vinduer mot utsikten og et moderne utrykk på boligen. «Huset ved havet».

Fortsettelse fra sist..

Hei! Som nevnt tidligere har vi endret takform og i tillegg tegnet noen mindre tilbygg. Dette kan du se på illustrasjonene vedlagt. Ved å heve taket og bytte til flatt tak har vi økt det innvendige bruksarealet i denne etasjen med ca 25m2. Alle rom har god takhøyde og flat himling som gir større møbleringsmuligheter og fleksible rom.

Nytt vindfang/hall får dobbel takhøyde som gir en fantastisk romfølelse og det rette førsteinntrykket boligen fortjener. Det er foreslått et høyt vindu som gjenspeiler takhøyden og gir et behagelig lys inn i den nye hallen.  I første etasje er det foreslått en stor glass-skyvedør mot terrassen og utsikten. Skyvedøren har en stor døråpning som gir god forbindelse mellom ute/inne rom, og utvider stuearealet ut på terrassen. Altanen i andre etasje gir overbygg over utearealet som gjør det veldig brukervennlig i vestlandsværet. Overbyggene gir mulighet for store glassflater i fasaden. Uten disse hadde innetemperaturen blitt høy og gitt behov for solavskjerming. Dette også med tanke på beskyttelse av møbler og gulv. 

Den nye bygningskroppen har et enkelt og moderne uttrykk der store glassflater vender ut mot utsikten. Resterende vinduer i første etasje er kun endret for å tilpasse til ny stil. Tilbyggene er litt lavere enn hoved kropp for å gi en oppdeling i bygningsmassen. Altan er tegnet med overbygg og fremstår som et eget moderne element som er knyttet til huset. Det er foreslått et minimalistisk glassrekkverk som ikke reduserer utsyn til den vakre utsikten. Detaljer og materialvalg er viktig! Listing av dører og vinduer ønskes utført med knappe detaljer slik at de fremstår som «hull» i vegg. Det ønskes heller ikke listing av hjørner.

Når dere først skal skifte kledning vil jeg anbefale å etterisolere boligen deres. Tilleggsisolering av yttervegg i seg selv krever ikke søknad og godkjenning så sant arbeidene ikke innebærer fasadeendring som her. Vi foreslår at det brukes vedlikeholdsfri kledning da store deler av fasaden kan være krevende å vedlikeholde grunnet høyde. 

Endringene gir krav til søknad om påbygg/tilbygg og fasadeendring. Det er en omfattende søknad og kommunen krever at et firma står som ansvarlig søker for tiltaket.

Annonse