Annonse

– Spannatoppen har alt. Flotte boliger like ved naturen, gangavstand til to store kjøpesenter, barnehage og skole rett i nærheten, lekeplasser på rekke og rad og turløyper rett utenfor stuevinduet. Ikke rart vi har tro på dette boligprosjektet, sier Olav Askeland, daglig leder i Askeland Eiendomsutvikling som er en av aktørene med boliger for salg på Spannatoppen. 

Tekst og foto: Liv Alsaker Sande

Tysvær-firmaet har fem eneboliger i rekke for salg på Spannatoppen. Disse er tegnet av arkitektkontoret Brekke Helgeland Brekke og er alle utformet i henhold til den overordnede arkitektoniske planen for hele området. Her skal boligene bygges i omtrent samme stil slik at det blir en helhetlig utforming av det nye boligfeltet. Det er Optimera som har tatt initiativ til å bygge ut Spannatoppen og fikk med seg flere byggeleverandører. Urbanhus, Block Watne, Signatur Bygg og Eiendom, Byggmesterfirmaet Finshus og Selvåg, Byggmester Oaland og Byggmester Leif T. Færås er alle involvert i fellesprosjektet og bygger for tiden boliger her.

Det var spesielt den attraktive beliggenheten som gjorde at Askeland Eiendomsutvikling ble med på satsingen.

– Spannatoppen er absolutt midt i smørøyet til alt. Her kan en bo sentralt uansett om en jobber i Haugesund, på Karmøy eller i Tysvær. Vi har også fått gode tilbakemeldinger på at folk setter pris på den
flotte naturen her og den umiddelbare nærheten til Spannavannet og flotte turløyper, sier Olav Askeland.

Boligene til Askeland Eiendomsutvikling vil få et boareal på ca. 135 kvm, noe som betyr at de er innenfor Husbankens krav til finansiering.

– Med husbankfinansiering blir de månedlige boutgiftene gunstige og en har mulighet til flere år med avdragsfrihet, opplyser Askeland.

Boligene får terrasser på begge sider slik at en kan nyte både morgen- og kveldssola. Alle boligene leveres nøkkelferdige med flotte uteområder.

Her kan både unge og eldre ha sin bolig. Noen i etableringsfasen og andre som vil ha mindre vedlikehold enn en stor enebolig.

– De som kjøper bolig her har fremdeles mulighet til å påvirke innredningsvalgene og en kan også velge hvor mange soverom en vil ha. Kanskje en bare trenger to soverom og heller vil ha oppholdsrommene større? Slike valgmuligheter gjør at en får en bolig som dekker akkurat de behovene en har og gjør at boligen blir mer skreddersydd, sier Olav Askeland.

Annonse