Annonse

Først fikk de barnehageplass og deretter jobb på Moster.  Så kjøpte de boligtomt, før alt stoppet opp i noen år. Men så oppdaget de Olahuset “Haugalandet”.

Tekst: Liv Alsaker Sande Foto: Karoline Vedøy Mikkelsen

Hvem: Ingvil Aase Manangi og Chimz Manangi med barna Jason (9) og Jessica (5)

Hva: Moderne bolig fra Olahus-serien til Odd Hansen

Hvor: Onglavikvegen 95, Moster i Bømlo kommune

Utsikten til Bømlafjorden er upåklagelig. Tomten i boligfeltet i Onglavikvegen på Moster i Bømlo kommune er med sine 1,27 mål god og romslig. Det som tok lengst tid for familien var å finne en egnet boligtype som de likte godt og som passet inn i de økonomiske rammene deres. For som de fleste andre i småbarnsfasen kunne heller ikke de velge bolig på øverste hylle helt uavhengig av økonomi.

– Siden vi kun har leid bolig, var dette det første huset vårt, og vi hadde ingenting å selge for å finansiere den nye boligen.  Vi var på jakt etter et praktisk hus som vi kan innrede litt etter litt og samtidig bo i underveis. Det fant vi hos Odd Hansen, og vi er strålende fornøyd med jobben som er gjort og sluttresultatet, sier Ingvil og Chimz som ble advart fra flere at det er stressende å bygge nytt.

– Vi har nok hatt den beste byggeprosessen en kan tenke seg, og de få humpene vi har møtt på har blitt fikset før vi har rukket å snu oss. Boligen ble ferdig på tre måneder, noe som var svært positivt for oss som allerede leide i samme boligfelt. Fast pris og ingen betaling før vi overtok boligen, gjorde at vi fikk ingen ubehagelige overraskelser underveis, sier de.

Ved juletider i fjor overtok de den nye boligen. Da hadde det gått nærmere fire år fra de skaffet seg tomten på Anglevik. Tomten kjøpte de på det private markedet, etter tips fra noen foreldre i barnehagen.

– Jeg er opprinnelig fra Stord, og vi lurte en stund på om vi skulle etablere oss på min hjemplass. Men siden prisene på Stord er mye høyere enn på Moster, og vi i tillegg ønsket oss sjøutsikt, ble valget enkelt, forteller Ingvil. Da Chimz, som opprinnelig kommer fra Zambia, første gang var på visning på tomten, var han ikke i tvil om at dette var drømmeplassen. Tomten ligger luftig og fritt til. Det er god plass mellom husene og nedenfor ligger lekeplassen der barna Jason (9) og Jessica (5) treffer de andre barna i gata. Familien trives svært godt i nabolaget og har virkelig følelsen av at de har havnet på rett plass. Nå gleder seg til å ta fatt på den store tomten.

– Vi har “store” planer for uteområdet der det blant annet skal komme en større plen og på sikt er også planen å få carport og terrasser på plass, forteller de.

Innreder selv

For familien er det viktig å ta arbeidet i porsjoner, noe som også er selve tankegangen bak boligene i Olahus-serien til Odd Hansen. Boligen leveres med en innredet etasje og resten av boligen er det huseier selv som innreder i sitt tempo. På denne måten er det en god slump penger å spare, samtidig som en bor godt i et helt nytt hus.

I boligen til familien på Moster var 2. etasje fiks ferdig da de flyttet inn. De valgte å oppgradere minst mulig for å holde kostnadene nede og har heller valgt å male noen vegger etter hvert som de bor seg inn. Chimz er kunstner (se egen omtale) og gleder seg stort til å innrede sitt eget arbeidsrom når soverommene i første etasje blir ferdige.

– Her har jeg planer om å innrede en skikkelig ”mancave” som jeg virkelig ser frem til å utfolde meg i, smiler han og vi er ikke i tvil om at dette er en ekstra motivasjon for å gjøre resten av huset helt ferdig. Både han og kona liker godt å fotografere på feriereiser og fra hjemdistriktet og har hengt opp noen av bildene på veggene.

– Vi er opptatt av å innrede med ting og bilder som betyr noe for oss og ønsker gjerne at det skal skinne igjennom hvem som bor her, smiler de.

Ferdig med TV-stuen

Stuen er i åpen løsning med kjøkkenet og i tillegg er det bad med vaskerom bak skyvedører, foreldresoverom og et soverom til i den øverste etasjen. Familien har allerede innredet ferdig et soverom og TV-stuen i første etasje. Nå venter de på å få den nye sofaen levert av møbelbutikken. Ellers blir det en egen soveromsavdeling med ytterligere tre soverom som de håper å få gjort ferdig i løpet av sommeren, og med fire soverom er meningen er at alle skal flytte ned i første etasje. Et bad skal også innredes av familien. Grunnflaten på boligen er 92 kvm og fordelt på to etasjer blir dette en romslig bolig på over 180 kvm.

– Vi venter vårt tredje barn til høsten, så det hadde vært greit å vært ferdig med soverommene til dess slik at vi alle kan flytte ned, sier ekteparet som spesielt var på jakt etter et hus der de kunne ha oppholdsrommene i 2. etasje.

– Det er jo et must å komme opp i høyden her som det er så fin sjøutsikt og på den måten også få inn ekstra mye lys, smiler de.

Simplewireart

Chimz Manangi driver kunstvirksomheten simplewireart. Han er opprinnelig fra Zambia og har bodd i Norge de siste 9 årene. Han driver med ulike kunstarter – lager skulpturer av kobber, stål og andre materialer. Han hadde kunstutstilling i Moster Amfi  for noen år siden. For mer informasjon sjekk facebookside og nettside for simplywireart.

Hvem gjorde hva?

Husleverandør: Odd Hansen AS

Arkitekt: Odd Hansen AS

Grunnarbeider: Landmark Maskin AS

Betongarbeider: Bigera AS

Elektriske arbeider: Haugesund Elektriske

Rørleggerarbeid: Comfort Karmøy AS

Malingsleverandør/ maler: Strandgaten Maling Gulv Tapet AS/ Bigera AS

Flisleverandør/ flislegger: Frøland Flis AS/ Bigera AS

Kjøkkenleverandør: Designa Haugesund

Baderomsleverandør: Comfort Karmøy AS

Parkettleverandør: Parkettgruppen AS

Vinduer/ utvendig dør: NorDan AS

Opparbeidelse uteområde: Huseier selv

Annonse