Annonse

Politikerne i Tysvær kommune bør muligens takke et lokalt byggefirma for at det så langt i 2019 i følge Statistisk Sentralbyrå har vært en liten befolkningsvekst. Byggefirma Bjelland & Lilleskog har nemlig hovedsaklig konsentrert sine boligprosjekter til Tysvær og kan for tiden tilby nøkkelferdige boliger i Grinde, Førre, Frakkagjerd, Førland, Skjoldastraumen og Slåttevik.

 – Kall oss gjerne patrioter. Men egentlig er det naturlig at vi har konsentrert oss mest om boligprosjekter i Tysvær. Det er her vi kommer fra og bor selv og det er dette markedet og området vi kjenner best. Det er spennende å sette vårt preg på denne flotte kommunen og ikke minst sørge for at enda flere flytter her, sier Kjetil Bjelland og Helge Lilleskog som har drevet byggefirmaet sammen siden 2011.

De satser på en hurtig omsetning av de ulike boligene og har så langt lykkes godt med den strategien. Boligene leveres nøkkelferdige, men firmaet mener de skiller seg ut fra andre boligprosjekter ved å tilby større valgmuligheter for kundene uten at dette påvirker prisen

– Folk liker godt å sette sitt eget preg på boligen sin og det får de mulighet for hos oss uten at det koster noe mer. Det kan således være hvilken farge en ønsker på kjøkkeninnredningen eller hvilke innredning en ønsker på baderommet, sier Kjetil  Bjelland og Helge Lilleskog. 

Grinde 

Vi Bygger Nytt treffer de to boligleverandørene på Garhaug i Grinde der de er i ferd med å ferdigstillle de siste av totalt 25 boliger.
20 leiligheter og 5 eneboliger i rekke, derav 5 leiligheter og 2 eneboliger fremdeles ligger ute for salg. Folk har allerede flyttet inn i boligene som tar seg flott ut i det etablerte boligfeltet. Boligene leveres nøkkelferdige og boligfirmaet har også sørget for flotte uteområder og parkeringsanlegg. 

– Vi bygger prisgunstige boliger som kvalifiserer for husbankfinansiering. Boligene her på Garhaug er 90 kvm og 131 kvm på eneboligene, noe som gjør at folk kan søke om inntil 80 prosent husbankfinansiering med de fordelene det medfører, sier de. 

Førland og Frakkagjerd

Byggefirma Lilleskog & Bjelland har også overtatt et større tomteareal ved Padlane på Førland som Øster Hus satt på i mange år. Her har de mulighet på sikt å bygge 60 boliger og starter i første omgang med 7 leiligheter og 6 eneboliger i rekke.Nå er det oppstart på 12 nye leiligheter rett over sommeren 2019. Det kommer 2 byggetrinn til som vil ha en total på hele 140-160 boenheter totalt Her har de også flotte sjønære eneboligtomter for salg uten byggeklausul, noe som betyr at tomtekjøperne står helt fritt til å velge boligleverandør. 

I Slåttevik har de fire eneboliger for salg og også her er flere boliger under utvikling. Byggefirmaet holder på med å bygge fire tomannsboliger like ved idylliske Aksdalsvannet på Asparsletta på Frakkagjerd. De bygger også en tomannsbolig i Skjoldastraumen. Alt selges gjennom meglerfirmaene som Bjelland & Lilleskog har avtale med og alle boligene ligger ute på finn.no. 

– Med så mange prosjekt under arbeid og mye på gang, er det godt vi har en solid stab med egne snekkere som for tiden teller 18 arbeidstakere. Totalt med innleide har vi 22 i arbeid på våre prosjekter for tiden, opplyser Kjetil Bjelland. 

Utleievirksomhet

Byggefirmaet har også igjennom en årrekke satset på en egen avdeling som tar seg av restaurering, oppussing og ombygging, noe som ikke minst er praktisk siden Bjelland & Lilleskog driver en stor utleievirksomhet. Det var denne utleiedelen som var starten på samarbeidet og etableringen av firmaet i 2011 og i dag har de totalt 80 utleieenheter i og rundt sentrumskjernen i Haugesund. 

– Dette er stort sett utleieboliger til private og firma som trenger bolig til sine ansatte for en lengre eller kortere periode. Dette er en langsiktig investering i firmaet og er noe vi har tenkt å holde på med i mange noen år fremover, opplyser Helge Lilleskog som har hovedansvaret for denne delen av virksomheten. 

De sikret seg indrefileten i Førre! 

Bjelland & Lilleskog Byggefirma sikret seg nylig en flott eneboligtomt like i nærheten av Førresfjorden Brygge. Her er planen å sette opp en eksklusiv funkisvilla på sjøtomten der det også følger med strandlinje og egen flytebrygge. 

– Når vi sikrer oss en slik indrefilet vil vi sette opp en flott og større funkisbolig på tomten og boligen vil få høy prisklasse, opplyser Kjetil Bjelland og Helge Lilleskog som er spent på responsen når denne bolignyheten om kort tid vil legges ut for salg. 

Annonse