Annonse

A. Utvik holder for tiden på å bygge opp et ferieparadis helt innerst i fjorden i Hervik i Tysvær kommune. Her fører de opp 16 prosjekterte eneboliger med båthus og båtplasser. I Herviktunet kan en bo fast året rundt eller bruke det som fritidsbolig.

Tekst og foto: Liv Alsaker Sande

Som alltid når A. Utvik bygger, er det mulighet for inntil 80% husbankfinansiering. Også Utviks nye konsept flyttehjelpen følger med.

– Det innebærer at vi fikser absolutt alt av flytting, finansiering og vår concierge følger opp alt det praktiske som trengs å gjøres. På den måten blir det lettvint og lite arbeid å flytte inn i disse boligene, sier salgssjef Kai Nordal i A. Utvik som også har eneboligtomter for salg like ved de prosjekterte boligene i Hervik. Disse tomtene med sjøutsikt selges uten byggeklausul – så her står folk fritt til å velge boligleverandør. Alt ligger like ved den tidligere skolen i Hervik. A. Utvik har valgt å beholde gymsal-bygningen og denne kan beboerne og bygdafolket få glede av i årene fremover. 

Gunstige ordninger

I første omgang bygger A. Utvik opp seks prosjekterte boliger. Bygging- en er godt i gang og de første kan allerede flytte inn i løpet av sommer- en. Boligene har en størrelse på 144 kvm og her er det også mulighet
for LeieEie-ordning. 

– Ved å benytte LeieEie får du mulighet til å flytte inn i splitter ny bolig som du har rett – men ikke plikt – til å kjøpe når egenkapitalen er på plass. Husleien betales etter en modell som gjør at du automatisk bygger opp egenkapital i leieperioden. Etter fem års leie har du spart opp 15 % egenkapital slik at du kan kjøpe boligen. I tillegg har vi flere økonomiske hjelpemidler gjennom Flyttehjelpen som gjør at vi kan si «har du betjeningsevnen på plass – så ordner vi det slik at du får muligheten». Det gjelder på alle prosjektene våre, opplyser salgssjef Kai Nordal i A. Utvik. 

Boligene i Herviktunet holder generelt høy standard og får fin sjøutsikt. Det er arkitektkontoret Brekke Helgeland Brekke som har tegnet med livskvalitet og komfort i tankene.

– Ettersom vi alle er forskjellige og har ulike behov, har vi lagt opp til forskjellige planløsninger. Her kan en få opptil fire soverom og alle boligene får parkeringsplass med carport, opplyser salgssjef i A. Utvik Kai Nordal. 

Sjøhus og flytebrygger

Nede ved sjøen bare hundremeter unna setter A. Utvik for tiden opp et sjøhus der hver bolig vil få sitt eget oppholdsrom med blant annet  et lite kjøkken og toalettfasiliteter, i tillegg får hver bolig egen båtplass. Hervik Rør har allerede levert et flott båtanlegg som er klar for bruk. Det skal også lages et attraktivt uteområde nede ved sjøen.

– Dette anlegget ligger vakkert til nede ved fjorden og blir et herlig sted spesielt sommerstid, sier Nordal. Han har stor tro på prosjektet både med tanke på dem som vil bruke dette som en helårsbolig, men også som fritidsbolig.

– Idylliske Hervik ligger bare en 25 minutter kjøretur fra Haugesund, noe som er svært gunstig om en vil bo på hytta samtidig som en går på jobb eller tilbringe weekend og ferier her. At dette blir et herlig ferieparadis enten om en bor her fast eller bruker det som fritidsbolig, er vi ikke i tvil om, smiler han. 

Annonse