Annonse

Det blir litt hjemmebane for Kjersti Munkejord Lamp når hun åpner sommerutstillingen sin på Galleri Hantho i Haugesund. Den allsidige kunstneren vokste nemlig opp i Skudeneshavn, en by som virkelig har betydd mye for kunsten hennes. Utstillingen er fra 22. juni til 29. juni og her er det også mulig å få tak i noen originaler.

– Det meste jeg skaper er mixed media som trykkes som gicleètrykk. Men på utstillingen hos Galleri Hantho vil jeg for første gang også selge noen få originaler. De er akrylmaling på lerret og det er forholdsvis store bilder på 1×1 meter, opplyser hun.

Munkejord Lamp har tre ganger tidligere hatt utstillinger under Skudefestivalen i byen hun bodde frem til hun var 17 år. Siden bar det videre til Stavanger og deretter kunststudier i England. Fra 2003 har hun vært bosatt i Kristiansand.

Det er spesielt fire damer som har vært til stor inspirasjon for kunsten hennes.

– Fra tidlig alder planla jeg at jeg skulle bli strikkedesigner og jobbet veldig målrettet for å nå mine mål. Jeg ble i tidlig alder veldig fascinert av en dame som var kunstner og bodde i Søragadå i Gamle Skudeneshavn. Jeg fikk gå på et kurs hos henne, og etter det satte jeg meg på trappa hennes titt og ofte i håp om å bli invitert inn…. Den kreative verden hun levde i satte spor for resten av livet. Jeg kommer fra en kreativ slekt med mange talenter, og min mamma, bestemor og farmor var aktiv med på å hjelpe meg å dyrke min kreativ interesse med oppmuntrende ord og hjelp til kreative prosjekter, forteller Kjersti.

For 5 år siden satset hun alt på kunsten og startet nettbutikk www.kjerstimunkejordlamb.no. Så om en ikke får tid til å stikke innom Galleri Hantho, er det bare å klikke seg inn på nettbutikken

– Det har gått over all forventning og jeg lever i dag av kunsten min. Kunsten selges direkte til privatkunder i hele Norge.  I tillegg har jeg utstillinger innimellom, som den jeg nå skal ha hos Galleri Hantho. Jeg har også malekurs via nettet for de som ønsker å lære å male uten stress, og ha meg som malementor, forteller Kjersti som også skal delta på utstilling- en på Karmsund videregående skole under Kulturnatt i høst.

– Jeg synes det er veldig kjekt å holde utstillinger på Haugalandet, så bare gøy om flere gallerier/foreninger i området tar kontakt!

Annonse