Annonse

Hva er ditt favorittrom i boligen? Vi Bygger Nytt presenterer folks favorittrom. Gjennom sine egne bilder får leserne presentere favoritt-rommet og forklare hvorfor dette er favoritten.

Navn: Randi Bauer-Nilsen

Bosted: Kon-tikivegen

Boligtype: Enebolig i rekke

Favorittrommet: Stua

Hvorfor er stua favorittrommet?

Dette er det desidert mest brukte rommet i huset. Her slapper vi av og er sosiale. Stua er ikke stor, men vi har plass nok. Det er mye jeg er fornøyd med i stua, men skal jeg trekke frem noen favoritter, må det bli skinnsofaene fra IKEAs Stockholm-serie, det store bildet framkalt på aluminiumsplate (fotograf: Sten Dueland) og den røde stolen. Sistnevnte begynner å bli noen år, men er like fin – og veldig god! Her tilbringer jeg mangfoldige timer, stort sett med et strikketøy i hendene.

Fortell gjerne litt om prosessen?

Da huset ble bygget, gjorde vi noen endringer på planløsningen. For stua sin del, bestod endringene kun i at vi valgte å la veggen mot trappa gå helt til taket, i stedet for å ha en mer åpen løsning. Dette gjorde vi både for å definere rommet bedre, men også for å få mer veggplass til «ting og tang».

Hva mer kan du si om innredningen?

De fleste møblene i stua er fra IKEAs Stockholm-serie; skinnsofaene, TV-benken, teppet, den grå stolen, skapet og skjenken. Vi liker den tidløse og enkle designen og tror vi kommer til å ha glede av møblene i mange, mange år!

Tips om fargevalg?

Veggfargen i stua er «Byge» fra Lady Jotun. Fargen er supermatt og gir et dempet og lunt inntrykk. Hadde jeg fått viljen min fra begynnelsen, hadde veggene blitt malt i «Deco Blue», «storesøsteren» til «Byge», som er noen hakk mørkere. Heldigvis inngikk jeg et kompromiss med mannen min og har ikke angret på det! Det kunne blitt vel huleaktig om stua hadde vært mørkere. Vi er veldig glade i brunt skinn og valnøtt og synes kombinasjonen blått og brunt er utrolig fin! Har i tillegg lagt til noen fargeklatter for å piffe opp i det harmoniske og gi rommet litt mer edge.

Annonse