Annonse

Om du er på jakt etter en ny enebolig til fast pris, mulighet for husbankfinansiering og ingen ubehagelige overraskelser i byggeprosessen, kan det være smart å ta en titt på Olahus-serien til Odd Hansen. Her kan du velge blant 10 ulike boliger – alt fra klassiske til moderne og funkisinspirerte. Vi Bygger Nytt ble med på visning i Olahuset “Bergen” som er bygget på Norheimstølen på Fastlands-Karmøy.

Foto: Haakon Nordvik

Det var i 2017 at Odd Hansen lanserte Olahus-serien. Under slagordet “smartere produksjon og uslåelige priser” har de til nå solgt ti slike boliger og kan konkludere med at dette er markedet klar for.

– Folk setter pris på at det er forutsigbare priser, de slipper byggelån underveis og byggetiden er rask. Fra byggestart til overtakelse trenger det ikke å ta mer enn 3-4 måneder, sier Hilde Fredriksen og Rolf Einar Amdal i Odd Hansen som leverer slike hus fra Bergen i nord til Stavanger i sør.  Til nå er det bygget flest hus i Sunnhordland og på Haugalandet.

Vi Bygger Nytt ble med på en visningsrunde i Olahuset “Bergen” som er bygget på Norheim. Innenfor dørene i huset som nå ligger ute for salg, møter vi en moderne og stilig bolig med praktiske planløsninger og der alt er maksimalt utnyttet. Interiøret er malt i moderne farger og med en fargeskala som matcher fra rom til rom. Boligen har fire soverom, to bad, stue i åpen løsning med kjøkkenet, vaskerom og loftsstue. Denne boligen er også levert med en carport som blir regnet som tilleggsvalg og som en derfor betaler ekstra for.

Husbankfinansiering

Som navnet tilsier er Olahusene rettet mot folk flest. Husene har fått navn fra kjente steder på Sør-Vestlandet som blant annet Haugalandet, Sola, Bergen, Jæren og Ryfylke.

– Det er i dette området vi bygger, så da er det naturlig at vi henter navnet på de ulike husene fra dette området, sier Fredriksen som legger til at husene leveres med livsløpsstandard og til gjeldende forskrifter som sikrer høy teknisk- og funksjonell standard. Husene har fem års garanti i samsvar med Bustadoppføringslova, og all betaling skjer først ved overtagelse. De hustypene som er under Husbankens arealkrav på maksimum 150 m2 BRA, er dessuten godkjent for finansiering i Husbanken.

Velg mellom 10 ulike hus

Serien består av ti ulike typer hus og grunnpris starter fra kr 1.847.000 på den rimeligste boligen og opp til 2.592.00 for den dyreste. Prisen gjelder for selve huset inkludert grunnmur og det forutsetter at kunden selv har opparbeidet tomten og gjort nødvendig grunnarbeid.

– Den endelige prisen har kundene fått på forhånd og Odd Hansen garanterer ett års fastpris fra signering. Dette gir kundene full forutsigbarhet og ingen ubehagelige overraskelser, sier Rolf Einar Amdal, prosjektleder enebolig i Odd Hansen.

Standardisering

Kjøkkenet er levert av Designa og her kan en velge blant flere typer og fargekombinasjoner. Det samme gjelder for baderommene som er levert av Comfort Haugesund. Boligen blir normalt levert med en ferdig etasje som er klar for å tas i bruk fra overtakelse, mens det er lagt opp til at kunden selv har ansvar for å innrede det som gjenstår. Også på denne type hus er det mulighet for å ta tilvalg. Men prisen stiger i takt med valgene som går utover standardpakken.

– Tid er penger i denne bransjen som i alle andre. Stikkord for Ola-husene er forenkling og standardisering, noe som gir smart og effektiv produksjon og dermed meget fordelaktige priser til sluttkunden. Men om det er standardiserte løsninger så har vi åpnet opp for mange populære tilvalg som vi av erfaring ser at kundene ønsker seg, sier Hilde Fredriksen som har stor tro på at det er denne typen eneboliger vi kommer til å se mye av i fremtiden.

– Med tomter som ofte er under et halvt mål, må vi tenke nytt innen husbygging. Disse husene er derfor geniale for dem som fremdeles ønsker seg en enebolig, men som samtidig vil ha en forutsigbar og rimelig byggeprosess, sier de.

Annonse