Annonse

Salhus Garasjeporter i Bøvågen på Karmøy er ikke redd for å prøve ut nye måter å treffe kundene på. Selv om de fremdeles selger godt med garasjeporter her lokalt, styrker de nå posisjonen sin med en nettbutikk. Her selger de porter, dører, deler og vedlikeholdsprodukter.

– Det fine med en slik butikk er jo at den er åpen hele døgnet og at kundene kan finne informasjon og bli kjent med produktene, før de bestemmer seg, sier daglig leder Kjersti Jakobsen som også selger Salhus Garasjeporter sine nye vedlikeholdsprodukter på nettet.

– Selv om garasjeportene er tilnærmet vedlikeholdsfrie, trengs det smøring og justering undervegs. Vi har satt sammen en serie av slike produkter vi anbefaler, sier hun.

De tunge garasjeportene i tre er en saga blott. Nå lages garasjeportene i stål. Den relativt lave egenvekten, gjør at den også passer godt for spesielt store porter. Av portene som Avaldsnes-firmaet selger i året, går en stor andel til lokale bedrifter: byggevarehus og byggfirmaer.

Gå tørrskodd

Automatisk døråpner er blitt en del av standarden, noe som gir fordeler utover det at du slipper å gå ut av bilen for å åpne porten. Ved å styre porten via en app på telefonen din, kan du for eksempel enkelt åpne for naboen som vil låne gressklipperen når du selv er på ferie!

– Det kan være smart å skifte til en moderne garasjeport om en vil gi eiendommen et løft og rett og slett få det mer praktisk. De fleste velger seg leddporter i grått, svart eller hvit, og vi tilbyr også skyveporter og dører. Størrelse, kostnad, klima der du bor og leveringstid kan være med å avgjøre hva som passer best hos deg. Ikke minst at porten skal passe med husets arkitektur, er viktig for folk, sier Jakobsen som har fem personer i arbeid utenom seg selv.

Personlige porter

Salhus Garasjeporter har eget lakkeringsverksted om en ønsker en helt spesiell farge på porten. De kan og få portene foliert  med ønsket logo/motiv.

– Ja, en logo fikser vi lett, og vi kan også trykke fine bilder og personlige motiv på garasjeportene, smiler Kjersti Jakobsen som selv begynte i firmaet for 17 år siden. Da hadde allerede faren hennes Harald Matland drevet firmaet i 15 år.

– Vi kan se tilbake på 32 innholdsrike år og mye har endret seg underveis. Mens vi før produserte garasjeportene selv, er nå produksjonen lagt til en bedrift på Osterøy i Hordaland og vår hovedjobb er å selge, montere og holde service på portene, opplyser Kjersti Jakobsen.

Annonse