Annonse

Vi har kjøpt et eldre hus fra 1964 og ønsker å modernisere dette. Vi har en fantastisk utsikt mot havet i vest, og ønsker masse vinduer mot utsikten. Vi trenger et større vindfang og en bedre utnyttet andre etasje. I andre etasje ønsker vi to soverom, stort bad og loftstue, da vi har flere soverom i kjelleren. Vi sitter masse ute og trenger et overbygd uteareal med gode solforhold. Med vennelig hilsen «Huset ved havet».

Hei! Etter befaring på eiendommen ser jeg at det å endre takform i tillegg til noen mindre tilbygg vil oppfylle deres ønsker. Ved å heve taket og bytte til flatt tak er det lettere å få gode romløsninger og god takhøyde i alle rom. 

Ved å utvide eksisterende vindfang vil boligen få en mer funksjonell hall. Jeg foreslår at denne får dobbel takhøyde som gir en fantastisk romfølelse og det rette førsteinntrykket boligen fortjener. 

Like innenfor hallen foreslår jeg at det blir satt inn en dobbel glassdør mot stue, slik at en kan se rett igjennom boligen og ut på utsikten.

Med dobbel takhøyde i hall gir det en åpen mesanin løsning i andre etasje. Dette arealet kan brukes som loftstue og kommunikasjonsareal. En sparer da masse plass som ellers hadde gått til gangareal.

Hovedsoverom er tegnet med privat inngang til garderobe og bad.

Det er også tegnet inn en overbygget altan i 2. etasjen med utgang fra loftstuen.

I første etasje foreslår jeg en stor glass-skyvedør mot terrassen og utsikten. Altanen i andre etasje gir overbygg over dette utearealet som gjør det veldig brukervennlig i vestlandsværet.

Overbyggene er viktige ikke bare for å gi ly ved vind og dårlig vær. Disse gir også naturlig solavskjerming ved de store glassflatene, slik at en kan unngå solavskjerming i form av utvendig screens eller lignende.

Endringene gir krav til søknad om påbygg/tilbygg og fasadeendring.

Det er en omfattende søknad og kommunen krever at et firma står som ansvarlig søker for tiltaket.


Fortsettelse følger!

Annonse