Annonse

Kimberly og Sigmund Frøiland falt pladask for hytta som Berge Sag holdt på å bygge i Langedalen på Seljestad. Nå veksler de på å bruke hytta selv og leie den ut gjennom Airbnb.

– Vi feiret nyttår hos noen venner på Seljestad da vi fikk øye på den flotte hytta med navnet “Grid” som var under bygging. Og da vi kom hjem, hadde vi fremdeles ikke glemt den. Vi tok kontakt med Berge Sag og fikk bekreftet at hytta var for salg. Det gikk fremdeles an å forandre på planløsningen, og vi fikk gjort noen endringer som var viktige for oss. Blant annet ønsket vi oss litt større kjøkken og en bod under trappen der vi kan lagre personlige eiendeler i perioder med utleie, forteller Kimberly.


På hyttefeltet i Langedalen er det kjentfolk på alle kanter. Det passer det sosiale paret fra Haugesund godt.
– Vi hadde hytte på Løyning frem til 2004 og kan nå glede oss over en flott utsikt til “gamleplassen” og kjente omgivelser. Det er veldig hyggelig å besøke kjente og få besøk på hytta og treffe på kjentfolk når vi er ute på skitur, smiler Kimberly, amerikaneren som gjorde haugesunder av seg i 1993. Hun og mannen var faktisk i gang å planlegge en hytte ved sjøen da denne nesten ferdige hytta på fjellet dukket opp.


– Hytteprosjektet ved sjøen var også gjennom Berge Sag, så det gikk knirkefritt å skifte til fjellhytte, forteller Kimberly som innrømmer at en hytte ved sjøen fremdeles står på ønskelisten. – Ja, takk begge deler. Vi liker godt å sette i gang med prosjekter, så vi har ikke lagt planene om sjøhytte helt på hyllen. Det at vi
kan se tilbake på en hyggelig byggeprosess med Berge Sag og er så godt fornøyd, spiller nok også inn, smiler hun.

“Superhost”

Allerede mens hytta ble bygget, bestemte de seg for å leie den ut gjennom Airbnb. Dette er et nettsted de har god erfaring med gjennom utleie av en leilighet de har på solkysten i Spania. På Airbnb kan vi lese at hytta til Frøiland er nær Trolltunga i Odda og har plass til 8 gjester. Det er fire soverom og to bad og vertinnen Kimberly er omtalt som “superhost”. Det betyr at hun har scoret høyt når hennes tidligere gjester har gitt tilbakemelding til nettstedet.


– Det er spennende å ta imot folk fra hele verden og bidra til at de får en fin opplevelse. Dette er også en fin måte å dele hytta med andre og samtidig få inn litt ekstra inntekter. Da letter det også på vår samvittighet om at vi ikke får brukt hytta nok.

Vi bruker Airbnb selv når vi reiser og har gjort oss mange gode erfaringer, sier hun. 
De har avtale med et renholdsselskap i Oddadistriktet som tar seg av utvask etter hver utleieperiode.
– Det er faktisk et must når vi bor så langt fra hytta. En slik avtale har vi også i Spania, sier hun.

Personlig innredet
De overtok hytta i mai 2018 og har valgt å innrede den med en eklektisk miks av nytt og gammelt.
Her har de også dekorert med kunst fra lokale utøvere som blant annet Erling Nesse og Astrid Wallace. 
– Mesteparten av møblene er bruktfunn fra finn.no eller lokale bruktbutikker. Selv om vi leier hytta ut, har vi prøvd å innrede personlig og gjøre det hjemmekoselig her. Noe vi også har fått gode tilbakemeldinger på fra
de som har leid hos oss, sier hun.

 

Fakta Airbnb
Airbnb er et nettsted der folk kan leie
ut hele eller deler av sitt eget hjem,
fritidsbolig eller hytte. Nettstedet
sørger for at det blir etablert kontakt
mellom vert og gjest, og er ansvarlig
for håndtering av transaksjonen.
Nettstedet tilbyr 4,5 millioner private
overnattingssteder i over 200 land og
over 50 000 byer.
Kilde: Wikipedia

Annonse