Annonse

Hvor mye forandrer et hus seg på åtte år? Susanne Munthe tenkte først at her har det ikke skjedd mye, men det var før hun fikk se bildene av reportasjen om huset deres som stod på trykk i Vi Bygger Nytt i 2011.

– Den største endringen er at huset nokbrukes på en annen måte i dag enn for åtte år siden. I tillegg har vi valgt å male veggene i gangen, på kjøkkenet og gjestetoalettet. Men møblene er stort sett de samme og de grønne plantene er fremdeles viktige for trivselen – den gang som i dag, sier Susanne Munthe som alltid har likt grønne planter i interiøret.

– Jeg har faktisk nettopp telt hvor mange jeg har og kom til 32. Flere av de grønne plantene har vært her siden huset var nytt, så det må nok bety at jeg passer godt på dem. Reiser jeg vekk, sørger jeg alltid for at noen
stikker innom og gir “babyene” mine godt stell, smiler Susanne. Vi befinner oss i Sjoarvegen 1 på Rophus i Sveio kommune. Her bor familien Munthe Rasmussen i huset de bygde og flyttet inn i sommeren 2011. Det er nok ikke feil å karakterisere Susanne og Runar som to bevisste husbyggere. Susanne har i mange år jobbet som interiørkonsulent hos ulike kjøkkenleverandører, mens Runar er ingeniør med bakgrunn som elektriker. Med god hjelp fra arkitekt Eskil Kvala endte de opp med et hus på litt over 300 kvm fordelt på tre etasjer. 


Et funksjonelt og moderne hus, som samtidig har noe tidløst over seg. Utvendig kledning er i Royalimpregnert materiale og vinduene i plast. “Godt planlagt drøm” var ikke uten grunn overskriften på husreportasjen som var i Vi Bygger Nytt den gang. Og jammen meg har de fått erfare at det lønner seg å planlegge huset godt.


For planene er blitt fulgt til punkt og prikke. Trimrommet som før var i første etasje er nå der lekerommet var på loftet, akkurat som de planla. Begge døtrene har nå soverom i første etasje, mens de før hadde rom vegg i vegg med foreldrene i 2. etasje. Gjesterommet er nå flyttet til 2. etasje der den ene dattera holdt til før.


Kontoret er blitt gjort til et hobbyrom for jentene i huset og far sitt kontor er flyttet en etasje opp. At alt dette kunne skje, hadde de lagt inn i planene den gang de bestemte planløsningen på huset.


– Selv om en del av rommene har skiftet funksjon, så er vi fremdeles meget fornøyd med planløsningen og de ulike innredningsvalgene vi tok for åtte år siden. Vi har spesielt fått erfare at det er smart å tenke at barna sine behov endrer seg i takt med alderen og at det kan være greit etter hvert med en egen ungdomsavdeling for seg selv. At vi skulle flytte trimrommet til loftet, har vi tenkt hele tiden og for et par år siden var tiden moden for det, sier Susanne. Fra sportsbod til hagestue For ikke lenge siden bestemte de seg også for å endre sportsboden i forbindelse med garasjen og terrassen til en hagestue.


De skiftet ut et vindu og dør med en dobbel terrassedør og vips fikk de en hagestue som vender ut mot hagen og terrassen.

– Vi har innredet den med møbler vi hadde fra før og er godt fornøyd med resultatet, sier Susanne som er opptatt av å bruke det de allerede har og heller finne nye funksjoner til tingene. Hun er også en kløpper til å spraylakkere nips og småting hun kan dekorere med. Hun liker også godt å lage egne bilder og ting som hun får tips om på Instagram og nettet.

Grafiske vegger
Hun liker også godt å male bare noen deler av veggen og lage grafiske motiver. På den måten skaper hun et eget særpreg i rommet.

 

 

 

– Dette har jeg gjort på både gjestetoalettet og i gangen og blir jeg lei av det, er det fort gjort å male over med noe helt annet, smiler hun.

Annonse