Annonse

Vi har alle lyst til å skape noe eget og unikt når vi innreder hjemmet vårt. Noe som ikke alle andre har. Men hvordan gjør man hjemmet personlig?

Arvegods, bruktfunn og DIY-prosjekter preger vår bolig. Det store persiske teppet i stuen er fra min fars tante «Kanutta». Jeg har prøvd ulike tepper; men faller alltid tilbake til dette. Det er blitt husets hjerte om man kan kalle det det. Lysestakene i messing er fra mine besteforeldre. Vi har bilder av barna og familien på veggene. Gjerne fremkalt i sort/hvitt for å blende inn med resten av interiøret. Gamle gullrammer og arvet bildekunst.

 

Samle tingene!

Jeg har ingen bestemt stil jeg følger. Jeg faller for ulike design, materialer og møbler, blander gammelt med nytt. For å myke opp interiøret bruker jeg planter som både stilleben og pynt. Samle gjerne plantene dine i en gruppe i ulike høyder for å lage et kult uttrykk. Her blander jeg blanke og matte materialer. Grovt mot fint. Tenk utenfor boksen og en fyrverkerikasse fra nyttår blir stilig plantebord. Jeg er helt overbevist om at planter øker trivselen i et hjem, og i tillegg til å rense luften så absorberer de også lyd!

Mitt siste DIY-prosjekt ble til en svart pidestall. En gammel marmorplate jeg kjøpte brukt for mange år siden ble topplate og prosjektet ble gjennomført av kun restmaterialer. Vis frem dine fineste ting/minner på pidestall. En glassklokke er et fint stilleben i seg selv.

Vær litt vågal!

Farger gjenspeiler hvem vi er og det lager også kontraster i hjemmet vårt. Vær vågal! Selv har jeg malt en stor grønn sirkel fra gulv til tak bak spiseplassen. Kjøkken, spiseplass og stue er delt inn i fargesoner som matcher hverandre. Spisestolene er like, men i ulike fargenyanser. Tør du ikke gå for noe fast, bruk farger på ting som lett kan skiftes ut som puter, pledd og potter. Spraymaling er også et kjekt alternativ til å fornye ting. Retrospeil fra gjenbruk har jeg spraylakkert sort og fremstår nå som trendy.

Inspirasjon finnes overalt. I interiørmagasiner, pinterest og instagram. Det er en kul vri å gjøre inspirasjon om til noe selvlaget istedet for å kjøpe. Kan love deg at man setter mye mer pris på tingene på den måten. Det får en annen verdi. Kjøkkenhyllen vår er et eksempel på det, for den tok tid å fullføre. Materialene var ikke lett å få tak i, men jeg hadde bestemt meg og gav meg ikke før prosjektet ble ferdig. Kunne ikke blitt mer stolt over resultatet!

“Be original and your home will speak for itself”

Bloggeren av:

Hvem: Silje Rysjedal

Bosted: Åkrehamn

Bloggeren/ instagram: @lillemittalt

 

Bloggespalte i Vi Bygger Nytt

På Haugalandet har vi flere dyktige interiørbloggere. I hvert nummer fremover vil vi utfordre noen av disse interiørbloggerne til å fylle to sider med insprerende stoff fra hjem og hage i Vi Bygger Nytt. Hva er det som inspirerer dem? Har de noen spennende prosjekter de vil dele, og kanskje de også har noen tips som kan være nyttige for leserne våre? De lokale bloggerne som får spalteplass i Vi Bygger Nytt er Ann Elin Eriksen Sørøy fra Langåker (idylloghim.blogspot.no) Ann Helen Kvalevaag fra Kopervik (modernestil.blogspot.no) Bente Marie Friis Hausken fra Haugesund (www.mariefriis.no) og Elisabeth Mjåseth fra Skudenes (elisabethsidyll.blogspot.no).

Annonse