Annonse

Det er 30 års aldersforskjell mellom Martine Skår og det aller første huset hennes. Etter et halvt år med omfattende oppussing, kunne hun i januar flytte inn i rekkehuset i Kopervik med panoramautsikt til Karmsundet.

Det var sommeren 2018 at huset fra 1967 ble Martine Skår (født i 1997) sitt. Siden da har det stått oppussing på programmet – med gode resultat. Rekkehuset i Fritjof Nansensvegen i Kopervik er ikke til å kjenne igjen. 21-åringen har fått det akkurat slik hun håpet på og gir mye av æren for akkurat det til faren sin.

– Ja, ingen tvil om at dette store oppussingsprosjektet hadde blitt vanskelig om jeg ikke hadde fått så mye hjelp av familien min og spesielt faren min Leif Ove Skår. Nå har jeg til gjengjeld lovet han at jeg skal bo her i minst 10 år, smiler Martine Skår som opprin- nelig kommer fra Åkra. Da automatikeren på Aibel for vel ett år siden startet å se seg om etter sin første bolig, hadde hun et øn- ske om å bosette seg nærmere jobben i Haugesund. I juli kom hun over rekkehuset i Fritjof Nansensvegen i Kopervik. Selv om det var mange på visning, var det bare hun som la inn bud.

– Jeg falt spesielt for beliggenheten rett ved sjøen og kanon- utsikten, men likte også godt at dette var større enn mange an- dre leiligheter jeg så på. Men rekkehuset var slitt og trengte en kraftig oppgradering. Så her var det bare å brette opp armene og legge en god oppussingsplan, forteller Martine.

Fikk ny takst

Den flotte utsikten kan spesielt nytes fra stuen som nå har fått åpen løsning mot kjøkkenet etter at de fjernet veggene.

– Jeg er strålende fornøyd med sluttresultatet og synes det har vært veldig spennende å pusse opp. Det har vært mange valg å ta og målet har vært å få en stil som kler huset godt og som samtidig er praktisk å holde, sier hun.

Totalrenoveringen har vist seg å svare seg. For da Martine fikk ny takst av banken etter hun flyttet inn, viste det seg at eiendommen hadde steget godt i verdi og dekket inn utgiftene til oppussing og vel så det.

Leier ut et rom

I første etasje har hun beholdt mesteparten av den opprinnelige planløsningen, men har gjort badet større og har i tillegg laget plass til et vaskerom innenfor badet. I huset er det tre soverom, og Martine hadde ikke bodd mange ukene i boligene, før hun bestemte seg for å leie ut et av soverommene via Airbnb.

– Noen synes nok det er litt vågalt av ei ung dame som meg å leie ut et rom i huset, men jeg synes det er koselig å dele huset med noen andre. Det har fungert bra så langt og det virker som at Kopervik er et populært område for slik utleie. Dessuten gir det meg litt ekstrainntekter som jeg kan bruke på interiør og kjekke ting til huset, smiler hun.

Annonse