Annonse

I tre år har familien Bjordal Karoliussen visst at en gang på slutten av 2018 starter et nytt
kapittel. Imens har de bodd tre forskjellige steder, flydd til kjøkkenleverandøren og baderomsbutikken.
Valgt ut fliser, gulv og alt annet som trengs til et nytt hus. Og i stille øyeblikk mekket på bildene som de maler selv. I november kunne familien på fire endelig flytte inn i den nye funkisboligen i
Kon-tikivegen på Solvang i Haugesund.
 Er det rart de jubler!

– Så utrolig godt det var å lande her. Kjenne på at vi endelig er i mål – se ut av vinduet.
Nedover Skjoldavegen, på solnedgangen. Det er godt å kjenne på at vi har landet på rett plass. Her føler vi oss hjemme, sier Christina Bjordal og Håkon Karoliussen som er et kjent kunstnerpar i Haugesund. Hun mest kjent for sin nydelige stemme og artistkarriere. Håkon skuespiller ved siden av jobben i Nordsjøen. Men en flunkende ny bolig har ikke alltid vært i tankene. Kunstnerparet så lenge for seg en tilværelse i en bohemsk gammel villa. Med herskapelige vinduer, høyt under taket og prismer i taket. Men da det viste seg at den gamle villaen som stod på familieeiendommen til Karoliussen i Kon-tikivegen ikke kunne reddes, måtte de tenke nytt. Det var da de tok turen til arkitekten Bjarne Skattkjær. For å høre hva slags bolig han så for seg på eiendommen som har vært i Karoliussen-familien i nærmere 100 år.
Arkitekten tegnet like godt tre boliger til dem. Den de nå har flyttet inn i og to som de har ute for salg.


– Vi likte godt forslagene fra Skattkjær og synes sluttresultatet er blitt kanonflott. Byggefirmaet 2×4 Bygg som vi lot ha hovedentreprisen på boligprosjektet vårt, har gjort en helt strålende jobb. Må innrømme at jeg synes det var knall spennende å være her på byggeplassen spesielt i sluttfasen. Fascinerende å oppleve et helt annet arbeidsmiljø og observere kommunikasjonen mellom fagfolkene, sier Christina Bjordal.

Bli med på nattklubbdoen! 
De har fått en arkitekttegnet funkisvilla som nærmest er vedlikeholdsfri. Stort flott Norema-kjøkken, stort vaskerom og to lekre baderom. Fyringsutgiftene er på et minimum på grunn av et av de mest høyteknologiske varmesystemene som er på markedet. Dette inkluderer også vannbåren varme i hele huset. Det mest bohemske er nok gjestetoalettet i første etasje – med morsomme fargede lys og der gjestene nærmest er pålagt å tegne noe rart på veggen

– Dette er nattklubbdoen vår. Du vett, der damene går sammen på do og løser verdensproblemer. Og vi oppfordrer alle våre gjester til å skrive en liten hilsen på veggen, smiler Christina mens hun tar oss med inn på det lille gjestetoalettet i første etasje. Ved siden av har hun musikkrommet sitt – der også mannen Håkon pusler med ulike kunstprosjekter. Musikkrommet har også vært i bruk for en lokal teatergruppe som Håkon er med i. Håkon og Christina er ikke redd for å dele den nye boligen med venner og kolleger i musikk og teatermiljøet i Haugesund. Flere innvielsesfester ble allerede unnagjort i julen. De ser heller ikke bort i fra at de en gang kan invitere til huskonsert her. Fasilitetene er utvilsomt tilstede. Barna Lilja (9) og Julian (7) har fått hvert sitt rom i første etasje og rett utenfor har de en TV-stue og eget bad.

– Det er supert å ha ulike soner i huset. Det at barna har sin egen avdeling med stue og bad blir nok ikke minst helt topp når de blir ungdommer, sier Christina og Håkon. Christina innrømmer at hun trives aller best på soverommet i 2. etasje, der hun også har fått et stort garderoberom og eget bad. I starten etter de flyttet inn, var hun rask å informere familien at hun var på rommet sitt.

  Ja, det virket nesten som hun tenkte at rommet bare var hennes. Så jeg passet på å minne henne om at det er mitt soverom også, smiler Håkon.

Personlig innredet
Verken hun eller Håkon er spesielt interessert i designmøbler. Budsjett til det har de heller ikke. For dem er det viktigst å skape et personlig hjem som gjenspeiler hvem som bor her. Noe har de arvet – noe har de laget selv. Som det store spisestuebordet som rett og slett er bygget opp av materialer fra et skur på Torvastad som raste sammen under en storm. De innreder også med egne kunstprosjekter. På stueveggen henger et bilde Håkon har malt av fruen. – Det er ikke fritt for at han har malt det om noen ganger. Det er vel aldringsprosessen han prøver å fange opp, smiler Christina.

Hun holder også på med noen kunstprosjekter. Det siste er et større bilde satt sammen av mange små trekuber. Hun har også fått tak i en byste hun har kledd overdelen med pasta og malt turkis. Et stilig og originalt innslag i interiøret plassert på hovedsoverommet. Huset har murfasade og i tillegg er det montert en del trespiler. På sikt er planen å bygge garasje, noe ikke minst handymannen Håkon gleder seg til.


Vi har spennende planer for uteområdet. Hagen er ikke spesielt stor, men vi har lyst til å lage en kjøkkenhage. Men ikke minst må det være enkelt å holde – akkurat som huset, smiler de.

Håkon og Christina jakter på nye naboer Håkon Karoliussen og Christina Bjordal nøyer seg ikke med å bygge ett hus. De har også ute for salg to nye boliger som skal bygges like nedenfor og i samme utførelse som deres eget hjem.
– En så stor og attraktiv tomt kunne vi ikke ha helt for vi selv, og vi hyret derfor Bjarne Skattkjær til å utforme to spennende boliger som nå ligger ute for salg på finn.no, sier de. Boligene, som vil få et boligareal på ca. 150 kvm, vil holde høy standard og blir levert nøkkelferdige. Det vil bli 4 og 5 soverom i boligene, to store oppholdsrom, flotte bad og kjøkken.
– Dette er nok attraktivt både for familier, og par som ønsker en lettstelt bolig med god plass. Vi føler på et stort ansvar når vi nå skal bygge nytt på en av de siste indrefiletene på Solvang. Alt er nøye planlagt gjennom flere år, og vi har nå satt i gang et kobbel av flinke fagfolk som er klare til å fullføre prosjektet, sier de.

Annonse