Annonse

Hva er ditt favorittrom i boligen? Vi Bygger Nytt presenterer folks favorittrom. Gjennom sine
egne bilder får leserne presentere favoritt-rommet og forklare hvorfor dette er favoritten.
Følg Anne Margrethe på Instagram: @annemafaye

Hvorfor er dette favoritten?
På kjøkkenet liker jeg meg fordi her kan jeg sitte og nyte den flotte utsikten utover Førresfjorden, mens jeg drikker kaffe i en fin kaffekopp fra samlingen av serviser fra det glade 50-, 60- og 70-tallet. Her koser jeg meg med mine retroskatter som jeg har fremme i både hyller og vindu. Det er ekstra koselig å invitere til kaffekos og dekke på med noen av de fine retroservisene som er arvet eller funnet på loppemarked. 

Fortell gjerne litt om prosessen med å bygge rommet?
Vi ønsket et større kjøkken med en åpen løsning der vi fikk utnyttet mulighet til utsikt mot fjord og fjell. Vinduer
fra gulv til tak gjør at det slippes inn mye lys og vi kan nyte den fine utsikten mot Førresfjorden. Rommet skulle være
et allrom der vi kunne lage mat, slappe av og barna ha plass til å leke. Jeg er veldig glad i retrostil og møbler fra 60- og
70-tallet noe som rommet bærer preg av. Vi valgte et hvit kjøkken for å kunne ha større muligheter til å innrede med
farger og mønster på detaljer.

Hva mer kan du si om innredningen i rommet?
Vi valgte et hvitt kjøkken fra Ikea og en stor kjøkkenøy med mulighet for sitteplass til to. Benkeplaten er valnøtt og kjøpt hos et lokalt snekkerverksted. Smeg-kjøleskapet er en fargeklatt til det hvite kjøkkenet. Min interesse for gjenbruk og redesign gjenspeiles i noe av interiøret. Det hvite skapet er et gammelt skap fra 70-tallet. Det har jeg malt hvitt og tapetsert med original tapet fra 70-tallet, fått av en onkel. Nå rommer det mange av mine fine retroskatter. Stolene rundt spisebordet er trukket om med stoff fra gamle dynetrekk.

Tips om produktene som er brukt, fargevalg etc.? Over spisebordet har jeg valgt to hvite Flower Pot lamper fra Verner Panto. Jeg valgte hvite lamper for å holde det nøytralt og ikke ta fokuset vekk fra utsikten. Vi har valgt en lys fargepalett i pastell både på veggene og på Smeg kjøleskapet. Fargen på fondvegg og kjøleskap er mintgrønn. Mye av interiøreter funnet på loppemarked, i bruktbutikker eller fått og arvet av kjente. Det beste for å skape en personlig stil er å kombinere både gamle og nye ting. Dette gir en fin balanse og gjør innredningen komplett for meg. 
Flott utsikt fra kjøkkenøya. Redesignet skap med mange fine retroskatter
fra blant annet Figgjo og Cathrineholm.

Kjøleskap fra Smeg. Svart tavle malt med magnet og krittmaling. Sofa arvet

Annonse