Annonse

Torgeir Grindhaug har ikke tall på hvor mange hus han har vært med å bygge gjennom sin 30 år lange karriere som tømrer. Da er det lettere å holde tellingen på de to han har bygget til seg selv og familien. I sommer kunne han og kona flytte inn i flunkende ny funkisvilla i Tjøsvollvegen på Åkra. Og at det ble et Hellvik Hus, kommer ikke som noen overraskelse

– Har du bygget det selv, ja, da vet du hva som er gjort og hva som ligger i veggene. Og du vet hvem som skal få skylda om noe ikke er 100 prosent, smiler Torgeir Grindhaug. Tømreren som de siste årene har vært boligkonsulent og medeier hos Hellvik Hus Karmøy, tegnet først utkastet
til boligen sammen med kona Ann Helen. Deretter fikk de Eskild Kvala til å kvalitetssikre tegningene og skreddersy huset til tomten.


– Denne gangen ville vi ha en funksjonell bolig der det er mulig å bare bo på ett plan – siden målet er å bo her så
lenge som mulig.

Vi ønsket også en egen avdeling for gjester i den øverste etasjen der vi nå har to store gjesterom og en ekstra stue, forteller de. Boligen er på første plan 130 kvm, i tillegg til 50 kvm i andre etasje.

En “svart” tråd
Med tre voksne barn som alle har forlatt redet og etablerer egne familier, er det kjekt å ha ekstra god plass til besøk. Oppholdsrommene i første etasje er innredet med tanke på at det skal være plass til å samle storfamilien. Både sofagruppene og spisestuemøblementet er ekstra store og gir plass til mange. 
Mens Torgeir skal ha æren for mesteparten av byggingen av den nye boligen, har Ann Helen tatt seg av mesteparten av innredningen. Hun har brukt Instagram som inspirasjon og har også fått råd og veiledning av en god venninne til flere
av valgene.
– Vi har valgt svart til både kjøkken, trappen, vinduer og dørene i hele boligen og dette er på en måte blitt den røde tråden i innredningen. Eller kanskje vi bør kalle det den “svarte” tråden, smiler de.

 Møblene er kjøpt for det meste lokalt, men de har også handlet litt på nettet. Blant annet fikk Ann Helen tak i noen spenstige tapeter på nettet som blant annet er brukt på veggen bak sengen på hovedsoverommet. Kjøkkenet fra Strai fikk de bestilt gjennom en venn av familien som arbeider hos en kjøkkenforhandler som fører dette merket.- Vi ønsket oss et praktisk og stilfullt kjøkken som kler funkisstilen og som samtidig var svart. Vi er svært fornøyd med løsningen vi gikk for, sier de.

 

Spenstige uteplaner
Nå gleder de seg til å opparbeide og innrede det store uterommet. De hyret hagedesigner Therese Flate Knutsen til å utarbeide tegninger til hvordan uterommet skal bli. Her blir det hagestue og flere ulike soner. Tomten fikk de tak i gjennom en betjent og huset som stod der var så falleferdig at det lønte seg å rive det og bygge nytt. Fra tomten har de flott utsikt mot vestog de kan skimte Utsira der ute.

– Vi stortrives med beliggenheten og det er ikke få solnedganger
vi har fått med oss. Nå skal det bli kjekt å gjøre uteområdet helt ferdig og nyte våren og sommeren utendørs, sier de. Boligen som er levert av Hellvik Hus, ligger i Tjøsvollvegen på Åkra.

 

 

Annonse