Annonse

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

– En god plan er alfa og omega når uteområdet skal opparbeides!
Går alt etter planen, satser Ann Helen og Torgeir Grindhaug å ta i bruk deler av uteområdet ved funkisvillaen i Tjøsvollvegen på Åkra allerede denne sommeren. Og selv om det er husbonden selv Torgeir Grindhaug som utfører mesteparten av arbeidet, har de et meget godt arbeidsverktøy i tegningene utformet av interiør- og hagedesigner Therese Flate Knutsen.

– Jeg stortrives med å få skape personlige, funksjonelle og skreddersydde løsninger til mine kunder. Prosjektene varierer mellom private boliger, fritidsboliger, private uteområder, og offentlige rom som kontorer, frisørsalonger mm. Uterommet har de siste årene blitt den største delen av arbeidshverdagen min, og etterspørselen er veldig stor fra mennesker som ønsker hjelp til denne delen av boligen også. Dette gleder meg veldig, fordi jeg får være kreativ på flere spennende områder, og ofte kan videreføre arbeid med interiør og materialvalg inne i en bolig til uteområdet rundt. Det er viktig for meg å viske ut skillet mellom inne og ute, samt å videreføre husets arkitektur og interiør til uteområdene. Praktiske og helhetlige løsninger skal passe til menneskene som lever i en bolig! Jeg ønsker å skape balanse og personlig atmosfære i alle rom, også i uterommet, sier Therese Flate Knutsen som startet eget firma for 15 år siden.


Hun skreddersyr en helhetlig plan for uteområdet som inneholder planløsning/utforming av arealer, materialvalg, belysning og plantevalg. Kunden får detaljerte visualiseringer i 3D, produkt og forhandlerinformasjon, samt veiledende måltegninger som er nyttige når arbeidet skal gjennomføres. Hvorfor er det smart å få hjelp til å planlegge uteområdet?

– Å få hjelp til å utarbeide en helhetlig plan for uteområdet sparer både tid og kostnader. En fagperson vil kunne tilføre smarte og kreative løsninger som gir uterommet særpreg og god atmosfære – i tillegg til praktiske løsninger som letter vedlikehold og bruk av uteområdet. En gjennomtenkt og god plan er i tillegg et solid verktøy når arbeidet skal utføres. Man kan velge å gjennomføre hele prosjektet i en omgang, eller man kan ta det over flere sesonger, og vite at man får et helhetlig resultat til slutt, sier hun.

Ulike soner
Når Flate Knutsen har utarbeidet tegningene til Grindhaug på Åkra, har hun blant annet tatt hensyn til at huset ligger på en vær utsatt høyde midt i et boligfelt. – Derfor har jeg lagt stor vekt på skjerming mot innsyn og vind når jeg utarbeidet forslaget til dette uteområdet. I tillegg har jeg vært opptatt av å dele området inn i soner med plantekar og mobile skjermvegger. Her blir det både sosiale soner og mer skjermede områder hvor man kan trekke seg tilbake. Jeg ønsket å viske ut skillet mellom ute og inne i og med at boligen har store vindusflater og glassdører mot uterommet. Da er det ekstra viktig at hagen er et rom som reflekterer husets arkitektur og interiør. Dekorelementer i hagen, samt trær og vekster ble plassert slik at man også har glede av uteområdet når man oppholder seg innendørs i de mange

vintermånedene. Utendørsbelysning som skaper dybde og lyser opp dekorative fokuspunkter ble også et viktig element. I og med at eierne ikke ønsket plen på uteområdet har jeg benyttet ulike materialer og former som skaper brytninger og variasjon. Ildsteder og vannelementer er brukt som stemningsskapere i uterommet, sier hun.

Annonse