Annonse

Nytt år og nye muligheter. Nye trender kommer, nye ønsker og nye planer blir lagt for året som nettopp har startet. I møbelbransjen hvor jeg jobber er det SALG og jeg ser at kundene våre blir modigere i valget av både farger og stofftyper. Her i huset gleder jeg meg til ny velursofa som kommer i hus om bare noen uker og synes trendene med duse varme toner passer fint til tiden vi går inn i. Tonene nå skal være duse og gjerne med en blanding av både varme og kalde farger. Bland gjerne lune beige toner mot kaldere grå og grønn og ta inn varme i tente lys i glasskrukker eller messingdetaljer på dekor og lysestaker. Naturlige elementer som tre og stein er også fint for å få inn det naturlige og nordiske i interiøret.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Men uansett årstid – uansett trend er det viktig å kose seg. Jeg elsker Italia og jeg elsker kaffe, så hva er vel bedre enn en krukke biscotti stående i huset. Biscotti er en italiensk klassiker som du kan oppbevare i lufttett boks lenge og det finnes et hav av varianter. Til jul lagde jeg med smak av appelsin, tranebær og sjokolade men nå etter jul hvor vi kanskje er litt lei av for søtt har jeg laget en variant med mandler og sitron.

Kjeksene er enkle å lage, men tar litt tid da de går inn i ovnen flere ganger. Biscotti betyr faktisk «bakt to ganger» og er nødvendig for å få den sprø overflaten og for å få de lange skivene – og ikke minst er det en enkel måte og få laget mange kjeks i en omgang.

Biscotti med mandler:

150 gram mykt smør
150 gram sukker
2 egg
Skallet av en sitron
400 gram hvetemel
1,5 ts bakepulver
200 gram hakkede mandler
Ovnstemperatur 180 grader

Jeg begynner med og vispe smør og sukker hvitt – for så og fortsette med de tørre ingrediensene.

Mandlene vender jeg inn til slutt. Etter alt er blandet sammen, former jeg deigen som et brød på stekeplaten og gjør den litt flat på toppen. Deigen er lett å jobbe med og den skal stå i ovnen til den virker gjennomstekt – ca. 30 minutter.
Etterpå lar jeg den hvile en stund før jeg skjærer den i skiver.
Du bestemmer selv tykkelsen,men ca. 1 1/2 cm er fint. Legg skivene på brettet og stek igjen på 150 grader i ca. 7 minutter. Ta dem så ut og snu dem rundt og stek andre siden også. Kjeksene skal bli sprø og tørre. Etter de er avkjølt kan du også pynte dem med sjokolade hvis du vil det. Første gang du lager dem kan de være greit med myke ingredienser som sjokolade eller rosiner. De blir litt vanskeligere å skjære med nøtter i. Hold godt på brødet når du skjærer og pass på å ha hakket nøttene nok hvis du har det i. Biscotti smaker helt herlig og så enkelt og brekke av en bit til kaffekoppen! Jeg oppbevarer dem i en lufttett glasskrukke jeg har arvet som står ved kaffemaskinen. De holder seg jo lenge, men de blir som regel spist innen en uke eller to!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

God appetitt!

Annonse