Annonse

Vi Bygger Nytt utfordret Siv Mette Ferkingstad til å vise sitt julehjem. Åkra-damen tok utfordringen på strak arm og har levert tekst og noen fantastiske bilder som garantert vil inspirere mange der ute. Med seg på laget fikk hun kakespesialisten Kaja Gundersen som gir oss oppskrifter på noen spennende og litt annerledes julekaker.
God fornøyelse!

Jeg har lenge vært fascinert av den nordiske stilen, og har hatt i lengre tid lyse åpne rom med innslag av treverk i møblene og interiøret. Bruker litt innslag av farge på en fondvegg og ellers i litt tekstiler. Når vi skulle pusse opp stuen vår var jeg opptatt av å beholde lyse store flater som kjennetegner det nordiske, men jeg ønsket en lunere atmosfære.

Vi valgte derfor å male samme farge på vegg og gulv i «lys hamp» som er en varm basis farge fra Butinox. Fargen er utrolig behagelig og me fekk akkurat den atmosfæren vi var på jakt etter. Vi malte også en fondvegg i fargen «dypt vann» fra Butinox sitt nyeste fargekart. Denne fargen er bare helt nydelig, og jeg liker at den endrer litt farge etter lyset. Fargen kan fremstå som grå/blå og blå/grønn i stuen vår. På kjøkkenet har jeg også en fondvegg vegg i «dusty rose». Jeg synes denne fargen er veldig fin, men ønsker å male den litt dypere i fargen «frappe» fra Butinox. Jeg legger ved et fargekart av fargene jeg har brukt – for å vise hvor fine de er sammen.

 

Naturlig julepynt
Jeg kjøper mindre og mindre julepynt, og tar meg heller en tur i marka og plukker greiner og litt kongler som jeg bruker å lage krans og pynte bordet med. Kvister i vaser er også veldig fint, synes jeg. Det naturlige har jo mye mer sjarm og er også en del av den nordiske stilen. Kjennetegnene til nordisk stil er jo akkurat det å bruke det ekte sånn som tre, ull og skinn.

 

Jeg pynter ellers med forskjellige gjenstander i tre som kanelhusene i mangotre og nøtteskål i bambus. Jeg har det ganske enkelt og har egentlig ikke så mye pyntegjenstander, så jeg slipper å pakke ned for å få plass til julepynten. Men jeg bruker istedenfor mye av det jeg allerede har fremme til julepynten. Sånn som vasen med den store kvisten og fatet på bordet med svibler i.

Annonse