Annonse

Det finnes mange hushistorier. Fortellinger om hvorfor vi slår oss ned akkurat her.
I dette huset – på dette stedet. Hilde og Torstein Sævareid valgte å satse på et hus som de kjente veldig godt, men som de aldri hadde tenkt skulle bli deres. Før tanken plutselig slo dem i november 2016 og de bestemte seg i løpet av en helg.

Slik ble den arkitekttegnede boligen fra 1981 i Rogalandsgaten 178E i Haugesund deres. Boligen er bygget av Hilde sine foreldre i 1981 og er signert arkitekt Torleif Staveland. Hilde selv bodde her fra hun var ungdom til hun flyttet for seg selv. Tomten, som ligger like ved den såkalte Hordaplassen på Skeisvang, har vært i Hilde sine familier helt tilbake til olderforeldrene.  Nettopp derfor føltes det derfor føltes det veldig rett å beholde eiendommen.
– Huset lå en stund ute for salg på det åpne markedet og mange var på visning. Men boligen trengte virkelig en kjærlig omgang med rehabilitering og heldigvis for oss var det ingen som slo til. Både Torstein og jeg så potensialet i huset og nå har vi fått det akkurat slik vi tenkte det kunne bli, smiler Hilde Sævareid.

Omfattende renovering på kort tid
Huset ble renovert i løpet av en tre måneders periode og våren 2017 kunne de flytte inn. Alt utenom tak og gulv ble byttet ut, mens den originale planløsningen ble beholdt. Ekteparet valgte å bruke fagfolk til hele jobben og hadde en del arbeid med å koordinere og lede byggearbeidene. I tillegg monterte Torstein selv kjøkkenet, vaskerommet, baderomsinnredningene, garderobene og tok seg av all innvendig beising. Boligen er på vel 240 kvm inkludert en leilighet i første etasje. Den største jobben ble på badene der flere års vannlekkasjer hadde gjort stor skade.
– Anbefaler alle som skal pusse opp bad å hente inn tilbud fra flere baderoms leverandører.
Vi fikk to bad for den samme prisen som et av tilbudene var på og er strålende fornøyd med jobben Ole

 


Munoz og hans kolleger gjorde på de to badene. Vi har fått tak i baderomsinnredning av høy kvalitet til kampanjepriser og har på den måten spart mye penger, forteller Hilde.

Peisen er premissleverandør
Mange anbefalte dem å rive den store teglstein peisen i stuen. Men de valgte heller å la peisen legge premisser for resten av interiøret. 
– Peisen er viktig for dette huset og gir særpreg og en unik atmosfære. Min mor var veldig (opptatt av interiør og design) og svært bevisst på hvordan peisen skulle utformes i sin tid og fikk akkurat den ekstra røffe overfl aten hun var på jakt etter. I peisen hentet vi fargene som er brukt i huset og har også valgt å kombinere den røffe overfl aten med svart på de veggene som vender mot nord. Vi har også valgt å sette inn en peisinnsats slik at den varmer enda bedre og blir mer funksjonell, forteller Hilde.


Naturlig jul
Både Hilde og Torstein er bevisste på hvordan de innreder hjemme hos seg. Målet er å ha det hjemmekoselig, men også funksjonelt. Rita Saltvedt fra Indesign ble hyret inn til å lage en belysningsplan og de fleste av møblene og lampene er kjøpt gjennom flere år hos Indesign. Ekteparet er stadig på jakt etter unike gjenstander som kan sette en ekstra spiss på tilværelsen og innimellom slår de til på auksjoner. Til jul går det mest i naturlig julepynt hentet fra egen hage eller på en av de mange turene de går på. Hilde innrømmer at hun alltid har hagesaks og pose med seg på tur slik at hun kan sanke kvister, granbar, mose og annet som er fint å dekorere med. – Det er utrolig hvor mye fint en kan finne rett utenfor stuevinduet og da trenger en kanskje bare supplere med noen få, fine blomster fra butikken, smiler hun.

Annonse