Annonse

Vi går vår andre hyttejul i møte og gleder oss stort. Det er noe eget med å få være der mange dager i strekk og virkelig kjenne roen i kroppen. Selv om vi kjører temmelig rolige dager klarer jeg ikke å la være å rigge til med julepynt. Juletre må vi ha selv om vi ikke feirer selve julaften der. Det blir ikke romjul uten juletre.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Og så er det måltidene. Jeg er helt sikker på at familien ikke kan klare seg uten kongler, mose, furukvister, levende lys og granbar på bordet for å nyte maten. Og middagen smaker vitterlig litt bedre med linduk og stoffservietter. Synes jeg, da.

Hyttekjøkkenet vårt er fra Ikea. Passe hyttefølelse og passe slik vi liker det. Bordet, som ikke skimtes under linduken, har et Ikea-understell med kryssfinér bordplate. Og brune pinnestoler passer til alt.

Hjemme er jula rød og retro. På hytta er det naturen som bestemmer. Brunt, furu, grønt og litt hvitt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Serviettene er egentlig kjøkkenhåndklær. Jeg falt for fargen og kjøpte likeså godt håndklær til tolv. Linduken er laget av lin kjøpt i metervare. Rimelig og pent.
-Den ser litt skrukkete ut, den duken, tenker kanskje du?

Og du har helt rett. Den er skrukkete. Jeg har

lest et sted at den fineste linen krøller mye og velger å tenke at det er fordi den ikke blir strøket. Min linduk blir tørketromlet en times tid før den henges til tørk. Det er mer enn godt nok for meg og hyttejula.

I høst samlet jeg furukongler. Disse passer fint sammen med furugreiner på bordet. Bruk de naturmaterialene som finnes nær der du bor. Pent, billig og du får en tur ut å hente som bonus.

Ha ei flott førjulstid!

 

Annonse