Annonse

– Vi bygger visst nytt hus hvert 10. år. Så det blir spennende å se hva som skjer om 10 år, smiler Annlaug Storøy. I sommer kunne hun og mannen José Merine flytte inn i ny bolig i Østrembrovegen i Kopervik.

 

Etter 40 år i Haugesund er “ringen” sluttet, og Annlaug er igjen bosatt i barndomsbyen Kopervik. Vi Bygger Nytt har vært så heldig å følge ekteparet gjennom deres byggeprosess og har allerede presentert husprosjektet i flere reportasjer.

– Sånn aldersmessig var det nok mange som trodde vi gikk for en leilighet. Men det var vi absolutt ikke klar for og heldigvis er det ingen øvre aldersgrense for å bygge nytt hus. Det var utrolig spennende å følge byggeprosessen og fascinerende å se hvordan utviklingen har vært innen husbygging bare på disse 10 årene, sier Annlaug.

For 10 år siden bygde hun og mannen funkisbolig i Ramsdalen, som de nå har solgt og overlatt til nye eiere. Tomten i Østrembrovegen ligger idyllisk til på en høyde med fin utsikt til sjøen. Det følger også med strandlinje og en gammel brygge til eiendommen. Det gamle huset som stod på tomten, var ikke til å redde og ble jevnet med jorden.

Fornøyd med byggeprosessen

Det er Hellvik Hus som har satt opp boligen i Østrembruvegen 31 i Kopervik og med seg på
laget har de hatt blant annet SK Betong som har tatt seg av grunn- og betongarbeidet. Boligen på vel 200 kvm inneholder stue i åpen løsning med kjøkken, stue i 2. etasje, 3 soverom, tre bad, bod og garasje. Det ble også innredet en toromsleilighet i underetasjen på ca 45 kvm, som de fikk leie ut fra dagen.

 

– Byggeprosessen gikk utrolig “smurt”. Fra vi startet med grunnarbeid og sprenging gikk det omtrent 9 måneder til vi kunne flytte inn. Det er nesten den tiden vi trengte på å gjøre boligen vi hadde i Haugesund klar for salg, sier hun.

De er godt fornøyd med planløsningen som de har tegnet selv sammen med Hellvik Hus.
– Vi har absolutt fått det praktiske og funksjonelle huset som vi ønsket oss.
Nå gleder vi oss til å fikse ute og gjøre det fint rundt huset, sier Annlaug.

Betong, glass og spiler
Kjøkkeninnredningen til egen bolig og leiligheten fant de hos Norema Haugesund. Det er utstrakt bruk av betong, spiletak og glass i hele huset, og de har valgt en bestandig benkeplate fra Silestone på kjøkkenet som passer godt inn i industrielle stilen. Innredningen er i tidsriktige farger og en forsiktig rosafarge går igjen på flere av oppholdsrommene. De har også valgt en spenstig botanisk tapet på det ene soverommet. I stuen i 2. etasje har de lagt en større glassplate på gulvet som gir en fiffig utsikt mellom etasjene, samtidig som det er lydisolert. Glassplaten er plassert helt innerst ved de store vinduene og gir flott lyseffekt både i spisestuen og stuen i 2. etasje.

 

– I starten var vi nesten litt forsiktige når vi gikk på glassplaten, men leverandøren har lovet at den skal tåle mange hundre kilo. Spesielt barnebarna synes det er kjekt å spionere på oss voksne gjennom glassgulvet, smiler Annlaug.

 

 

 

 

 

 

 

Annonse