Annonse

Den unge familien var på jakt etter en moderne bolig med to stuer og fire soverom. Helst en bolig med sjøutsikt sentralt beliggende på Åkra på Karmøy. Ikke rart hjertene gjorde et hopp da de fikk høre om boligen som Modernebygg1 skulle bygge i Tjøsvollvegen.

For selv om ingenting ennå var bygget, kunne de ikke la denne sjansen gå fra seg. Samboerparet signerte kjøpekontrakt med ekteparet Kvalevaag fra Modernebygg1 og ble samtidig grun- dig satt inn i hvordan det nye huset skulle bli seende ut – både ute og inne. I begynnelsen av oktober kunne familien på tre flytte inn i det nøkkelferdige huset som ble levert med flere spesialdesignede løsninger, signert Ann Helen Kvalevaag fra Modernestil.

 

Midt i blinken!
– Må innrømme at det har vært utfordrende nok å velge sofa til huset, så et fiks ferdig hus er midt i blinken for oss. Nå slipper vi å tenke oppussing og vedlikehold på veldig mange år og kan nyte de nye, flotte omgivelsene. Vi er er rett og slett strålende fornøyd med resultatet, sier de nye eierne Susanne og Dag Eirk mens de viser Vi Bygger Nytt rundt i huset. På første plan har de hall, vaskerom, stue og to soverom.

Mens det i andre etasje er stor stue i åpen løsning med kjøkkenet, to soverom, walk in closet og bad med gjennomgang fra foreldresoverommet.

– Vi liker spesielt at hver løsning er så gjennomtenkt og har fått både kontorplass i gangen oppe og egen sone til TV-titting i stuen. Vi har begge store familier og det var viktig å tenke at vi trenger mange sitteplasser. En stor spises- tue med plass til mange og en romslig sofa er derfor blitt prioritert. Så nå får alle sitte godt når vi har besøk eller vi feirer store dager, smiler Susanne og Dag Eirik som sammen har sønnen Fillip (2).

Sentralt
Boligen har et boarel på 188 kvm og det er også opparbeidet uteområde og integrert garasje I Tjøsvollvegen bor de midt i smørøyet med gang- og sykkelavstand til alt. Både Susanne og Dag Eirik er tilhengere av å handle “hima” og nå har de bare noen hundre meter å gå til Amfi-senteret. Det er også midt i blinken for den sportsinteresserte familien å bare bo noen hundre meter fra idrettsanlegget og fine turløyper ved Åkrasanden.– Nå har vi virkelig landet og gleder oss til å komme enda mer i orden etter flytteprosessen. Kjenner på at det er viktig å bo seg litt inn før vi handler bilder og annet vi ønsker skal gi boligen særpreg, sier de.

 

 

– Tårvåt avskjed hører visst med!
Det blir alltid noen tårer når jeg tar farvel med husene vi har bygget. Kanskje ikke så rart med tanke på alle timene både jeg og mannen min har tilbrakt der. Men det hjelper veldig på at husene vi har bygget, har fått så kjekke eiere, smiler Ann Helen Kvalevaag. Nå er hun og mannen allerede i gang å planlegge sitt neste felles husprosjekt, to nye eneboliger i Høievegen på Åkra som blir ferdig i løpet av 2019.

Det er hun og mannen som har bygget huset i Tjøsvollvegen
på Åkra. Det vil si at mannen Egil Kvalevaag fra firmaet Modernebygg1 tegner og bygger husene, mens interiørarkitekt og boligstylist Ann Helen Kvalevaag fra Modernestil planlegger og gjennomfører alt som har med interiøret å gjøre.

– Konseptet vårt er å lage hus det ikke finnes maken til. Vi tegner, bygger og designer alt av innredning selv og de som flytter inn skal kjenne på at de får et helt unikt hus. Ingen av husene vi bygger er like og alle har en egen rød tråd. Husene som vi bygger er nøkkelferdige og i noen tilfeller er det laget møbler som passer til huset som de nye eierne får mulighet til å kjøpe, sier hun.

Mikrosement
Ann Helen har som mål å prøve ut nye ting i husene de bygger og ville gjerne ha mikrosement på gulvet i hall og bad i første etasje.
– Jeg sendte mannen på kurs til Oslo slik at han skulle lære seg teknikken. Han klarte fint å legge mikrosement på gulv i gangen og i dusjsonen og gulvet på badet i 1. etasje som planlagt. Resultatet ble som vi håpet råtøft. Men det var meget tidkrevende å få det til og kvadratmeterprisen ble mye høyere enn vi først hadde beregnet. Så dem som kom best ut av det, var nok Susanne og Dag Erik som allerede hadde kjøpt huset. Så det ble nok første og siste gang med mikrosement,
smiler Ann Helen

4 soverom
For huset i Tjøsvollvegen var det viktig å ha fire soverom slik at det er attraktivt for familier med barn.
– Her kom vår egen erfaring som småbarnsforeldre for tre gutter godt med og det gjelder å gjøre ting funksjonelle. Som ved å legge vaskerom like ved inngangen slik at våte sandete ute klær praktisk oppbevares på vaskerommet med lett tilgang, sier hun og legger til at de har walk-in closet mellom bad og hovedsoverommet for å skape en god løsning for å holde orden.

Kjøkken og baderom 

Spesielt de to baderommene skiller seg godt ut med e prøvd å skape noko nytt som jeg aldri har sett før. Som å ha takhengt speil som vi fikk en sveiser til å lage. Skyvedøren fra soverommet til walk-in og baderomet har fått skåret fiskebeinsmønster i seg for å matche flisene på badet. Ingenting er tilfeldig med prosjektene våre, og vi bruker lang tid på selve planleggingsdelen, opplyser hun.

Kjøkkenet er et VH-7 kjøkken i fra HTH Haugesund. Gripefronten på kjøkkeninnredningen er estetisk og funksjonell og står flott sammen med den sorte benkeplaten i nano og den sorte vasken og blandebatteriet fra Tapwell.

 

 

Annonse