Annonse

– Drømmebadet!  Mitt eget spa-senter hvor jeg kan slappe av, finne tid til meg selv, og nyte den luksuriøse spa-følelsen. Hun smiler fra øre til øre, 37 år gamle Siv Johanne Sjøen Tollaksvik, og gleder seg over luksusbadet hun nettopp har tatt i bruk.

Et moderne, elegant og funksjonelt baderom på 18 kvadrat- meter, som inneholder det meste for å finne ro og velvære. Siv Johanne har fått det drømmebadet hun så lenge har lengtet etter.Det finnes mye fint å velge mellom når du skal investere i et baderom og drømmer om hvordan du skal trives i mange år framover. Det får neppe familien Sjøen noe problem med.

-Jeg visste nøyaktig hvordan jeg ville ha baderommet, og slik ble det – til slutt, smiler åkrajenta, som planla badet hun skulle bygge, til minste detalj. – Jeg tror kanskje rørleggerfirma Geir Sirnes ble lei av maset mitt til tider, men jeg ble møtt med utrolig god service og hjelpsomhet, sier Siv Johanne, som var opptatt av at badet skulle leveres fra en leverandør, og arbeidet utføres av fagfolk.

Baderommet er i de senere årene i større grad blitt et rom for velvære og opplevelse, ikke bare et rom for tannpuss, kroppsvask og sminke. Badet er blitt et av husets viktigste rom. Moderne baderom er rene, ryddige og elegante og skal framstå funksjonelle og hygieniske. Alle disse punktene var viktige da familien Sjøen skulle bygge sitt nye bad.
– Tre ting var jeg spesielt bevisst på – badekaret, veggene og golvet, mens mannen min ønsket seg takdusj og skål-vask, sier Siv Johanne. Hun måtte imidlertid fire på egne krav når det gjaldt badegolvet. Aller helst ønsket jeg meg epoksy-gulv, men det gikk ikke av praktiske årsaker. Likevel er jeg veldig godt fornøyde med flisene vi la.
Det var badet som var utgangspunktet da familien skulle byg- ge på huset like ved Åkrasanden. Et stor funksjonelt baderom gav imidlertid også rom for et større soverom på toppen. Nå går turen ned trappene og rett inn på badet.

– Når vi blir eldre tenker jeg å gjøre soverommet om til stue, for det er her vi finner utsikten over sjøen, tenker Siv Johanne.

Særpreg
Det er ingen tvil om at familien Tollaksvik har funnet den spa- og hotellfølelsen som har dominert baderoms-trenden de siste årene. Det finnes baderomsmøbler for enhver smak, her er det lommeboken som setter begrensningene.

– Det koster å bygge et luksusbad, men det er verdt hver en krone, mener trebarnsmoren, som brukte lang tid på valg av både mate- rialer, farger, design og møbler.

Mikrosement
Veggene på badet består av mikrosement som måtte legges i sju lag. Da topplakken skulle legges var lukten av lakk så ekstrem at familien måtte evakuere huset i tre dager før det var beboelig igjen.

Ideen til veggene fant hun i en musikkvideo. Slike vegger vil jeg ha i mitt bad, tenkte hun. Og slik ble det, selv om det tok svært lang tid før hun fant ut av hva veggene bestod av. Tid tok det også å finne badekar.

Tekopp
Jeg var fast bestemt på at jeg ønsket meg et badekar som så ut som en tekopp. Det var ikke enkelt, men til slutt fant Rørlegger Geir Sirnes AS et lekkert badekar med særpreg. Jeg ble veldig, veldig fornøyd, smiler Siv Johanne, som også kan fortelle at de andre i familie trives svært godt i «den store tekop- pen».

Siv Johanne er opptatt av gammel kulturhistorie og gjenstander. Til daglig arbeidet hunsom «husfrue» på Vikinggården på Bukkøy – eller Avaldsnes Historiske Leirskole, som er det egentlige navnet. Her er hun opptatt av å lære bort gamle teknikker og håndverkstradisjoner som vikingene brukte, og lære elevene om kosthold før i tiden. Hvordan man brukte og tok vare på alt på dyret til både mat og redskaper. Bein ble til redskaper og smykker, skinn til klær og sko.

– Jeg trives med å pusse opp gamle ting og gjøre dem nye og mod- erne. Enten det er redskaper, møbler eller hus, gir det tingene større sjel, sier Siv Johanne. Da forstår vi kanskje hvorfor familien for ni år siden overtok et gammelt hus og har pusset det opp siden.

– Jeg er ikke helt ferdig enda. Blir vel aldri helt ferdig, humrer den trivelige åkradamen, som i alle fall nå kan finne ny inspirasjon og påfyll i luksuriøse baderomsomgivelser.

 

Annonse