Annonse

Leif Bjarte Krogstad i Komplett Utemiljø er kjent for å tenke utenfor boksen. Og da han og kona Anne, sammen med byggmester Øyvind Sjo begynte å planlegge nye lokaler til sine firma, fikk de ideen om kontorfelleskapet Løå. Nå har nærmere 50 personer fra ti forskjellige firmaer arbeidsplassen sin i Løå på Frakkagjerd i Tysvær.

 

Krogstad og Sjo jobbet frem konseptet sammen og våren 2018 kunne de flytte inn med sine firma i næringsbygget Løå i Frakkagjerdvegen 191.

– Konseptet Løå falt tidlig på plass og la premissene for hvordan bygget skulle se ut. Anne designet byggets utrykksform med utemiljø, og vi er godt fornøyd med resultatet som gir oss et godt sted å jobbe fra i årene som kommer. Ja, det kan nok ligne ei moderne løe, og utenfor har vi i Komplett Utemiljø laget en kjekk grønn uteplass/ inngangsparti som gir alle leietakere en god start på arbeidsdagen. Dette skal være en arbeidsplass der en gleder seg til å gå på jobb hver dag og der en har en chill stemning. Her skal stilen være jordnær, ekte og hjertevarm. Tenk hvor stor del av livene våre vi tilbringer på jobben, da er det viktig å oppholde seg i inspirerende omgivelser, sier Anne Krogstad som til og med kan skilte med en papegøye i kontorlokalet sitt.

Det er ikke bare på utsiden Løå skiller seg ut fra andre næringsbygg. Inne er det flere fellessoner og i det største fellesrommet er det fast lunsj for alle på huset hver dag. Dette er innredet med koselige sittegrupper der en har mikset nytt og gammelt interiør. Løå er kreativt innredet med gamle lampeskjermer og gammel kledning hentet fra Krogstad sin eiendom.

– Ja, den kledningen er faktisk rester fra det gamle uthuset på gården vår, og har kommet til ny heder og verdighet her i Løå, smiler han.

Inspirerer hverandre

En gang i måneden har et av firmaene på huset ansvar for å holde et foredrag som skal inspirere de andre og gi ny kunnskap. Dette er også et lokale som andre aktører kan ta i bruk og det har allerede vært både kommuneansatte og næringslivsfolk utenfra på besøk.
– Et slikt mulithus skaper jo helt klart synergier, og vi er flinke til å inspirere og samarbeide med hverandre. Det var jo nettopp det som var meningen når vi bygde dette næringsbygget, sier Leif Bjarte Krogstad.
Det er eiendomsselskapet til han og kona sammen med Stokka & Sjo Bygg som står bak investeringen.
– Begge firmaer flyttet rett over vegen med sine 20 ansatte i mars 2018, og etter hvert har åtte andre firma også flyttet inn. Vi har 1200 kvm å boltre oss på, og det er fremdeles mulig for firma å etablere seg her, sier Krogstad som særlig ønsker gründere og nyetablere velkommen.

 Vi har en utvekslingsavtale med Gründerloftet i Haugesund om at de som er der kan også jobbe her og omvendt. Her er det også mulighet for dem som sitter på hjemmekontor og leie seg et kontor for noen dager, uker eller på permanent basis, sier Krogstad.

Kundekvelder

Løå skiller seg klart ut fra de andre næringsbyggene på Frakkagjerd som er etablert på en tid da estetikken muligens ikke kom i første rekke.
– Frakkagjerd har et spennende næringsliv, og vi håper at Løå kan bli et inspirerende og annerledes møtested for alle her i området, sier Krogstad.

Utedesign er et av firmaene som har valgt å etablere seg på Løå. Salgskonsulent Norun Skrunes har hatt lokale i Løå siden midten av september og skryter av det gode miljøet på huset.

– For meg som er eneste ansatte her på avdelingskontoret til Utedesign er det gull verdt å være del av et slikt fellesskap. Og tenk på hvor mye spennende vi kan få til sammen. Allerede nå 17. november er det klart for kundekveld på huset der mange av bedriftene her blir med, og der vi også har hentet inn utstillere utenfra, sier Norun Skrunes i Utedesign som har et stort showroom i Løå.

Disse bedriftene finner du i Løå: 

Aqua Knowledge, Komplett Utemiljø, Stokka & Sjo Bygg, Grunnlegg, Skjervheimgruppen, Water Rover Norge Hamnøy, GeoMonitor, Hype Machine, Utedesign

Annonse