Annonse

Når du har havutsikt fra stuevinduene og bor helt innerst i Skåredalen, betyr det at du bor høyt oppe. Sverre Birk og Silje Nævdal har bygget hus på en av tomtene som ligger høyest oppe i det nye feltet Sveiven i Skåredalen – tett inntil byheiene. Med flott utsikt til til fjell og mark og havet langt der ute.

De flyttet fra en liten leilighet i Bergen og kan nå boltre seg på over 300 kvm i sin nye bolig i Skåredalen. Småbarnsfamilien har all grunn til å være strålende fornøyd med sin nye bolig levert av Urbanhus.

– Vi har fått det akkurat slik vi håpet på og er godt fornøyd med sluttresultatet. Vi la ned mye arbeid i planleggingen og brukte mye tid sammen med arkitekt Morten Klungland for å få på plass alle detaljene i boligen. Ved å forandre litt på planløsningen, har vi fått en bolig som dekker familien sine behov i lang tid fremover, sier de.

For selv om dette er det aller første huset de har bygget, har Sverre og Silje vært nøye med å få på plass alle de viktige detaljene. Dette er med på å gi boligen særpreg og det lille ekstra. Her er det innfelt nisjer som gir oppbevar- ing i flere av rommene, inkludert en
stor nisje til TV ́en i stuen. De valgte å legge gyptone quattro-plater i taket som demper akustikken og gir et behagelig lydnivå – selv med mange gjester på besøk. I taket har de valgt å ha spotter ytterst for å sørge for fint lys langs veggene. De store vinduene i stuen og kjøkkenet er plassert litt høyt oppe slik at de tar inn naturen og samtidig hindrer innsyn. På yttersiden har de valgt en kombinasjon av liggende og stående kledning, sammen med plater. Dette gir et fint spill og boligen særpreg.

Veiledning til interiøret
Interiørarkitekt Ann Elin Eriksen Sørøy ble hyret inn for å sikre en “rød tråd” i innredningen. Gjennom henne fikk de gode råd og veiledning om hvilke fargepalett, møbler og lamper de skulle velge.

– Når vi først bygger nytt hus, vil vi gjerne gjøre det skik- kelig og få det akkurat slik vi ønsker det innenfor våre rammer. Så slipper vi å irritere oss på ting i ettertid. Interiørarkitekten Ann Elin gjorde en god jobb og sparte oss for mange tidkrevende runder i butikker og garantert noen bomkjøp. Siden vi bodde i Bergen mens huset ble bygget, var det også praktisk å hyre en interiørarkitekt og få det meste levert på døra, sier de.

De kjøpte tomten på vel 900 kvm fra Haugesund kom- mune. Dette var en tomt som egentlig var tildelt noen andre, men som ble levert tilbake til kommunen. Tomten var bratt og krevde en del

grunnarbeid. Ved å bygge huset over tre etasjer, får de ut- nyttet terrenget, garasje og inngang på plan og samtidig tilgang til hagen fra den øverste etasjen. Mens byggear- beidet pågikk, satte Silje og Sverre i gang å anlegge hage på baksiden av boligen. På den måten var hagen allerede på plass da de flyttet inn i mars i år. Hagen ligger helt skjermet til – det eneste som kan forstyrre familieidyllen er et rådyr eller en bærplukker som dukker opp fra friområdet boligen grenser til.

God prosess
Boarealet er på 315 kvm inkludert dobbel garasje og en større bod i underetasjen. Ellers inneholder boligen i første etasje hovedsoverom med integrert walk in closet og bad, kjellerstue, gjesterom, vaskerom og bad. I andre etasje finner vi gjestetoalett, stor stue i åpen løsning med det romslige kjøkkenet og spisestuen.

– Grunnarbeidet startet vinteren 2017 og vel ett år etterpå var vi i hus. Vi er godt fornøyd med byggeprosessen og jobben Urbanhus gjorde. Barnehagen til Aksel er like i nærheten, vi har fått mange kjekke naboer og bor nær familie og venner. Ikke rart vi stortrives her i Skåredalen, smiler Sverre og Silje.

 

Interiørarkitekten
– Nordisk design kler dette huset

Interiørarkitekt Ann Elin Eriksen Sørøy forteller at Nævdal Birk ønsket hjelp til fargesammensetting av alle rom
og møbleringsplan.

– De skulle bygge sitt nye flotte hjem i Haugesund og bodde ak- kurat da i Bergen. Ved å få hjelp fra en interiørkonsulent så ville dette spare dem for mye arbeid og tid til planlegging – samtidig som stilen ble gjennomført. De ønsket et eget preg på hjemmet og farger som ikke alle andre har i sine hjem, sier Ann Elin Eriksen Sørøy. Hun opplyser at alle fargene som er brukt i huset er fra Nordsjø Norge. Kontrastveggen i stuen er lilla og har koden “Dark Marseille Z9.19.12 “ Fargen som er brukt på

de lysegrå veggene heter “Stilistisk ON.00.69”. Denne er nøytral og samtidig en lun grå farge og er dermed perfekt til sterke fargede kontraster og svarte møbler og stoffer. Den okergule fargen på kjøkkenet har Fargekode “ E8.23.52”

Hva var tanken bak disse valgene?

– De gikk for et hjem med et stilrent og nordisk uttrykk. Men her skulle vi ikke bare ha inn hvitoljet eik som er mye vanlig i nordiske hjem, men dra inn mer svarte flater, nano, høytrykks- laminat og blande dette sammen med hvitoljet eik. Kunden ønsket seg farger utenom det vanlige og møbler med et luftig lett og skandinavisk design. Fleksibilitet og store soner fordelt på riktig plass, forteller Eriksen Sørøy.

Hvilke møbler er valgt og hvilken stil har disse?

Møblene uttrykker et skandinavisk design i naturlige materialer, samt at de skaper en funksjonalitet som passer dette hjemmet veldig godt . Møblene skal “sveve litt i rommet” og komme opp på vegg. Alle reoler og skjenker er bygget med omhu til kunden, både etter størrelse og farger. Byggesystemet heter “Mistral” fra Hammel. Den store sofagruppen “John “ fra Sits i TV-sonen har en funksjon som gjør at alle moduler er heltrukket i stoff og kan deles fra hverandre og stå fritt i rommet. Den fyller også godt ut den store delen av stuen. TV- oppsett og spilevegg er også designet med omhu for kunden.

Dansk design

Spisebord , spisestoler og sofabord er fra PBJ-Furniture, som er en dansk designleverandør. Spisebordet heter “Edge” og kan ha 4 klaffer – så her er det plass til mange! Det er også topplate i Nano som på kjøkkenbenken. Vegghylle i eik som “svever” på veggen på kjøkkenet er fra Woud , mens spisestoler og sofabord heter “Stick”. De flotte store tepper “ Monroe” i maskinvevd ull er fra In-House group. 3- seter sofa i ull heter “Ask” fra Litsofa.

– Alle dekorputer er designet og sydd av meg for å få komplett stil og uttrykk. Så slipper også kunden bruke tid på å finne de riktige farger og nyanser, opplyser Sørøy og legger til at alle møbler og stoffer er levert og spesialbestilt gjennom Bohus Karmøy.

Annonse