Annonse

Den opprinnelige planen var å lage til et enkelt selskapslokale i fjosen slik at sønnen kunne holde konfirmasjonen sin der. Men da John Audun og Rita Antonsen satte i gang med riving og gjenoppbygging, fikk prosjektet et større omfang. Bli med inn i Fjosen like ved Haraldseidvågen – et selskapslokale der mye spennende er pågang.

Kyrne er forlengst flyttet ut og den gamle fjosen som står på landstedet ved Haraldseidvågen i Skjold trengte å pusses opp. Meningen var å sette i gang et enkelt og rimelig oppussingsprosjekt for å ta vare på
bygningen, men undervegs i prosessen så de muligheter for også å kunne etablere  et fint selskapslokale i bygget.
– Vi måtte gi gass for å prøve å nå vår sønns konfirmasjon bare 8 måneder frem i tid, samt få en bonus ved å kunne arrangere våre egne 45-års dager, smiler han lurt. Det holdt akkurat.

John Audun Antonsen er kjent for å ikke gjøre noe halvveis, og heller ikke denne gangen klarte han å slippe prosjektet før alt var blitt i skjønneste orden. Hver en bjelke og hver en stender er skiftet ut.
 Alle fasader er blitt nye og nye vinduer og dører er satt inn. Det er kommet toaletter, garderobe og kjøkken. En bar i den gamle siloen er under planlegging og nytt utvendig tak allerede bestilt.
I tillegg er det bygget en større terrasse på 120 kvm der gjestene kan nyte livet utendørs og utsikten ned til Haraldseidvågen.

       

Solid bygg

–  Fjosen ble utvilsomt et mye mer krevende prosjekt enn det som var planen. For etter hvert som vi begynte å rive, så vi behovet for å gjøre dette helt fra bunn av og bygge noe solid ogskikkelig.Samtidig er det en stor tilfredsstillelse å se forandringen fra en slitt landsbruksbygning til et flott selskapslokale, sier John Audun mens han viser Vi Bygger Nytt rundt i de moderne lokalene. De har valgt å innrede med tidsriktige mørke farger i en rustikk stil, og har investert i solide møbler. De fikk hjelp av Rita Saltvedt hos Indesign til å finne de riktige fargene og den rette belysningen. De som leier lokalet kan selv velge mellom ulike oppsett tilpasset anledningen.De kan sette opp runde eller firkantede bord, hestesko eller langbord.
Når det kommer til mat og servering kan en velge å fikse maten selv eller la Fjosen gjennom sine kontakter fikse cateringen.
– Vi kan også tilby servitørerog alt av rydding og utvask om en ikke ønsker å gjøre dette selv, sier Antonssen      

Musikk og konferanse
I Fjosen kan det dekkes opp til 80 gjester med alt av servise og tilbehør.Det er investert i solid musikkanlegg og konferanseutstyr som fritt kan benyttes av gjestene .
Fjosen har så langt ikke brukt ei krone på annonsering, men har likevel opplevd en svært god respons og har faktisk bestillinger helt frem til 2027. Siden åpningenvåren 2017 har det blitt arrangert konfirmasjoner, bryllup, 70 års dag, firmafester og andre store dager. Skulle en trenge overnatting kan huset på gården som også er pusset opp, kunne leies. Selskapslokalet har fått sin egen grafiske profil utviklet av Stian Ferkingstad i Skarr og ny nettside for www.denfjosen.no er under utvikling og vil bli lansert innen kort tid. Den grafiske profilen er gjennomført i hele lokalet og det er ikke til å misforstå at skiltet “Stutar” viser vei til herretoalettet mens skiltet “Kviger” til dametoalettet.

 

 

Fest i Fjosen

– Dette er ren rekreasjon for meg og er bare for gøy. Det viktigste er å ta vare på bygningsmassen. Til daglig har jeg full hyre med å drive selskapet Novaform som ble etablert for fem år siden. Der driver jeg med prosjekt og byggeledelse. Denne plassen er en friplass i en travel arbeidshverdag. Jeg har alltid likt godt å arrangere fester og samle gode venner og familie til sosiale samlinger og her kan jeg virkelig få utløp for den lidenskapen, smiler han. Og han trenger ikke vente lenge til neste høydepunkt.

 

Antonsen ønsker å etablere konseptet «fest i Fjosen» Et konsept som skal være åpent for alle der en skal tilby ulike typer underholdning og med ulike tema. Nå ønsker vi først å teste konseptet og har derfor booket to ulike sjangere. 17. november inviterer han til julebord med tre retters middag og påfølgende konsert med Slogmåkane. 23. mars neste år har han booket Captein Kane Geir Halleland. – Da skal vi lage en skikkelig Countryfest på landet, smiler Antonsen som ikke ser bort i fra at festene etter hvert ender på låven på loftet som ble innredet like etter at de kjøpte landstedet i 2003. Låven er et lokale på 140 kvm utmerket til konserter og andre festlige sammenkomster, og Slogmåkane gir full score etter å ha testet fasilitetene under et arrangement tidligere i år. – Med konseptet Fest i Fjosen ønsker vi å invitere til en artig fest på landet med god mat og musikk. Slike arrangementer vil dukke opp med jevne mellomrom, så det er smart å følge med på www.denfjosen.no og facebooksiden til Fjosen fremover, sier Antonsen.

 

 

Annonse