Annonse

Da redaksjonen i Vi Bygger Nytt så forvandlingen Silje Rysjedal i Åkrehamn gjorde med maling i huset sitt i sommer, utfordret vi henne til å skrive noen ord
om oppussingen. Silje tok utfordringen og kan her inspirere leserne med tips og ideer til  spennende høstprosjekter.

 

Jeg har i samarbeid med Butinox gjort en enkel fornyelse av fire rom. Jeg kunne selv velge hvilke rom jeg ville fornye og om det var vegger, gulv eller møbler som skulle males. Huset vårt er tre år gammelt og noe behov for oppussing trengtes ikke; men å forandre et rom med kun maling så jeg på som et kjekt og overkommelig prosjekt!
Etter å ha bodd oss inn i huset så kjente vi på behovet for mørkere farger. 

 

Stuen i andre etasje
Dette rommet blir brukt som både stue, gjesterom og lekerom. Fra før var det både malt og tapetsert ganske lyst og på sommeren var det rett så trivelig. Men på vinterstid, hvor vi har brukt stuen en del på kvelden på grunn av bedre lysforhold enn nede; føltes rommet altfor kjølig og ukoselig med fargene jeg hadde valgt.

Jeg valgte derfor en mørkere grønnfarge (NCS S5010-G10Y) som harmonerte godt med den nye flotte artdeco-inspirerte tapeten fra Veldes Malerservice. Nå fremstår rommet mye lunere og luksuriøst, og vi ser frem til å tilbringe sene høst og vinterkvelder her.

 

Gutterommet

Barn vokser og det er kjekt om man klarer å få rommet til å vokse sammen med dem.
Emiliam er blitt 6 år og skolegutt og han hadde lyst på et litt tøffere rom. 

I tillegg til å male rommet tok jeg på meg noen ”do-it-yourself” prosjekt som å snekre en seng med

Ikea sine ”Ivar”-skap under og laget skrivebord utav en hobbyplate.
Blåfargen jeg har brukt har navnet ‘Havblå’ (NCS S6020-R90B) og hvitfargen over er ‘Krem’ (NCS S0502-Y). 

 

Jenterommet


Dette er faktisk det eneste rommet i huset hvor jeg har malt alle veggene. I flere år har det vært mye kontrastvegger eller to som er blitt malt, men nå var det godt å tørre og male et helt rom i samme farge! Resultatet ble veldig flott og nå skulle jeg ønske at vi hadde gjort det samme med vårt soverom. Det får bli et annet prosjekt flere år frem i tid…  

Rommet har fått en burgunder lignende farge (NCS S6020-R10B) og her har jeg som på broren sitt rom snekret seng til Amelia som ble tre år i sommer.

Den er plassbesparende under vinduet i et lite og avlangt soverom, og dermed får hun utnyttet plassen på gulvet til lek. Fikset også en is-knagg til henne av noen tre-leker som alltid lå strødd på gulvet. 

 

Hovedstuen i første etasje

Her har maletrangen vært størst. Prøvde lenge å falle til ro med hvite vegger, men det ble upersonlig og kaldt. I og med at første etasje inneholder bl.a. stue og åpen kjøkkenløsning,
har vi forsøkt å skape soner og jeg malte dermed tre av veggene tilhørende stuedelen.

Slik så det ut før
Nå er det blitt mørkere og lunere.

Her har maletrangen vært størst. Prøvde lenge å falle til ro med hvite vegger, men det ble upersonlig og kaldt. I og med at første etasje inneholder bl.a. stue og åpen kjøkkenløsning, har vi forsøkt å skape soner og jeg malte dermed tre av veggene tilhørende stuedelen. 

 

 

 

 

 

 

 

Fra før har kjøkken-sonen en grønn sirkel malt på veggen ”green leaf” og gang/del av kjøkken er malt i dempet sort. Fargen jeg valgte måtte derfor passe til resten av fargene i etasjen og det ble en mørk grå farge med en anelse grønt (NCS S 7502-G). Stuen har nå fått personlig preg og blitt et lunere sted å være, slik som oppe og det persiske teppet har fått sitt rette hjem! 

Stuen har nå fått personlig preg og blitt et lunere sted å være, slik som oppe og det persiske teppet har fått sitt rette hjem! 

Annonse