Annonse

Om et par år kan Aksdal skilte med en unik italiensk landsby som ligger helt inntil vannet. Fra denne landsbyen kan beboerne nyte den vakre naturen rett utenfor stuevinduene, spasere til alle fasilitetene i Aksdal og bo tett på både jobb og skole. Totalt er det planlagt 250 boenheter i den italienske landsbyen og 32 boliger i det første byggetrinnet legges ut for salg allerede før jul

Totalt skal det bygges i overkant av 250 boenheter – fordelt på 5 byggetrinn. Den første rekken i byggetrinn 1 vil ligge nærmest vannet og består av 32 boenheter. Det er disse boligene som legges ut for salg før jul.

Hvorfor kalles det den italienske landsbyen?
– Ideen og inspirasjonen er hentet fra en typisk Italiensk landsby hvor beboerne kan nyte livet, naturen og klimaet på en unik måte, sier Terje Lindstrøm i GL-gruppen som står bak prosjektet sammen med Aksdal Senterutvikling. GL-gruppen har samspillskontrakt og totalentreprisen, mens det er Snøhetta som har utformet prosjektet arkitektonisk. Detaljprosjekteringen vil bli utført av Arkitektfirma Knut Kolstø som holder til i Aksdal Næringspark.
I de neste byggetrinnene skal det bygges 28 boenheter og i bakkant 3 blokker fra 50 til 70 boenheter hver. 

På naturens premisser
Med Snøhetta i spissen har aktørene planlagt et annerledes boligprosjekt. Her drar en nytte av naturen og omgivelsene på en helt spesiell måte – der fjellet, lyngen, vannet, solforholdene og klimaet er en integrert del av prosjektet. Det sosiale elementet vil også bli lagt stor vekt med mange sosiale møtesteder.

– Vi har som mål å levere et prosjekt med en grønn profil  – i den forbindelse vil bruken av Aksdalsvannet som energikilde være en viktig faktor. Vi har også satt mål å levere boligene til konkurransedyktige priser, og ønsker å favne en bred målgruppe fra unge til eldre. Størrelsen på boligene vil variere fra 40 kvm til de største på 140 kvm, opplyser Terje Lindstrøm.

Store terrasser
Et karakteristisk uttrykk er at boligene vil få ekstremt store terrasser. Her vil hagen og naturen bli løftet opp på terrassene. Så stor at den enkelte husstand kan velge mellom å ha en egen liten plen, sommerhage og beplantning etter ønske.

– Alle boligene vil få retning ut mot vannet – mot sola og brygge/strandpromenade som gir muligheter for vannsport og fiske. Dette gi store kvaliteter og unikt bomiljø. Parkering blir etablert under bakken med direkte inngang til boligene, opplyser Lindstrøm.

Annonse