Annonse

Trine Halvorsen og Rolf Øyvind Rasmussen fra Haugesund har snappet opp ideer og hentet inspirasjon til deres nye hytte på Vågslid over flere år. De ønsket en hytte med mye lys og der naturen kan nytes mens en sitter varmt og godt inne. Martin Andre Sandvik Vevatne som er arkitekt, fikk ideene deres ned på tegnearket.

Utsikten fra de store vinduene i front vender mot et lite tjern og det er som å se på et stort maleri. På de øverste vinduene har de montert sprosser på utsiden – et flott grep som gir hytta særpreg og en fin effekt på innsiden. I vinduet i stuen er det bygget en benk som allerede er blitt favorittplassen til Trine. De har valgt å ha skyvedører i hele første etasje, som gir en åpnere og romsligere løsning. De gikk for ferdigbeisede materialer i hele hytta, noe de absolutt kan anbefale andre som bygger hytte. På badene, boden og i gangen har de valgt å legge fliser på gulvet, mens de har brukt ferdige plater i “betonglook” på baderomsveggene. Det har de også brukt på veggen bak peisovnen i stuen.

Familiehytta
Med tre voksne barn og barnebarn som bor i Oslo, Trondheim og Bergen, er det praktisk å ha hytte på Vågslid. Trine Halvorsen og Rolf Øyvind Rasmussen ønsket å skape et samlingssted for storfamilien, men også et stille fristed å trekke seg tilbake. En skikkelig helårshytte med plass til mange. Hytta er på vel 140 kvm og inneholder fire store soverom, hems, 2 bad, kjøkken og stue i åpen løsning. De valgte en solid og trygg trapp, slik at både store og små skal enkelt kunne bevege seg mellom etasjene. Fra hemsen i 2. etasje har de valgt å sette inn et vindu som vender ned til stuen og som derfor sørger for mer lys.
– Vi bygde på tomten vi hadde fra før, der vi hadde overtatt en eldre hytte. Vi valgte å bygge helt nytt istedenfor å bygge ut den gamle hytta og vil fremover bruke den gamle hytta som anneks. På den måten får vi plass til enda flere, noe som kan komme godt med spesielt i julen og påsken, forteller de.

Kokesonen vendt mot stuen
Planløsningen er gjennomgående, noe som gjør at du kan skimte den vakre utsikten fra stuevinduene allerede når du kommer inn i gangen. De prioriterte å gi kjøkkenet som de fant på Knapphus Kjøkkensenter en stor del av arealet og har valgt at kokesonen vender ut mot sittegruppene i stuen. Tiden går fort når hobbykokken Trine setter i gang med sine kokeprosjekter, og hun ville gjerne unngå å stå med ryggen mot de andre. Kjøkkenet er uten overskaper for å gi plass til vinduer og den fine naturen. Ventilasjonen er integrert i platetoppen og stjeler heller ingen utsikt.
– Er veldig fornøyd at vi tenkte grundig igjennom hvordan vi organiserte kjøkkenet. Nå kan jeg kokkelere, prate og følge med hva de andre i stuen gjør – og ikke gå glipp av noe selv om jeg lager mat, smiler hun.

Fornøyd med snekkeren
Det er Berge Sag som er hovedleverandør av hytten deres som ligger på Botn Aust på Vågslid. Berge Sag sin arkitekt Camilla Thorsen gikk gjennom tegningene fra svigersønnen deres og sammen ble de enige om noen små justeringer på planløsningen. Halvorsen og Rasmus- sen skryter av hytteleverandøren og forteller om en uproblematisk byggeprosess. Ekstra pluss er at de også fikk den snekkeren de ønsker seg aller mest, nemlig Lasse Grønfur.
– Han gjorde en formidabel jobb på denne hytta og levde virkelig opp til den gode referansen vi fikk på han fra noen venner av oss. Ingenting var problem – han løste alt med den største faglige nøyaktighet og han klarte også å innfri ønsket om en listfri hytte, forteller Rolf Øy- vind Rasmussen som tydelig er imponert over den dyktige snekkeren. Selv om Rolf Øyvind er ganske så handy og kan se tilbake på mange egenutførte prosjekter, var det herlig at de denne gangen bestilte en nøkkelferdig hytte.
– Det var virkelig en fornøyelse å få levert alt ferdig og bare sette nøkkelen i døra og flytte inn. Det er absolutt noe vi kan anbefale til andre også, om en har anledningen til det, sier de. Men spisestuebordet og salongbordet er Rolf Øyvind sitt verk. Trine ønsket seg et så langt og bredt bord med plass til så mange, at de til slutt ga opp å lete etter det. Da snekret Rolf Øyvind like godt et selv.

HVEM GJORDE HVA?
HYTTELEVERANDØR: Berge Sag og Trelast AS
ARKITEKT: MNAL Martin Andre Sandvik Vevatne
KJØKKENLEVERANDØR: Knapphus kjøkken
BADEROMSLEVERANDØR: Karsten Bjelland
ELEKTRISKE ARBEIDER: Hus Elektro Stord AS SNEKKER: Lasse Grønfur

Ferdig til påsken
Hytta stod ferdig til påsken 2018 og påske dagene ble brukt til å komme i orden og innrede med møbler og det som trengs. Men allerede påskeaften fikk de føle på hvor kjekt det er å ha hytte på høyfjellet, med storinnrykk av familie og venner.
– Vi er vel det som kalles for fjellfolk og har holdt til her siden 1993. Vi vil ha mellom 65-70 døgn her i løpet av et år. Det fine med Vågslid er at vi kjenner så mange her og har venner og familie på hytter like i nærheten. Ja, det er nesten som vi treffes mer her på Vågslid enn hjemme i Haugesund, smiler de.

Tekst: Liv Alsaker Sande Foto: Hilde Stavland

Annonse