Annonse

For ei Tysvær-jente som meg, blir det spennende å følge med på utviklingen av Aksdal de neste årene. For selv om jeg tilbrakte mesteparten av barndommen min i Førre og Frakkagjerd noen kilometer unna, har jeg også vanket mye i Aksdal både som ung journalistspire i Tysvær Bygdeblad og en ivrig shopper på Aksdal Senter. Ikke minst har jeg også tilbrakt mye tid på Velden (Shell Bensinstasjon), der vi ofte treftes før vi skulle på kamp med Skjold eller rett og slett tok en ispause i solsteiken. Jeg har også arbeidet i flere år på Rådhuset i Aksdal – der jeg akkurat rakk en kjapp spasertur i løypa ved vannet i pausen min.
Nå skal småbyen ved Aksdalsvannet utvikles. Snøhetta har laget en helhetlig plan. En ny rundkjøring som åpnes i mars 2019 vil sette fart på satsingen og blant annet gi ny avkjøring til ”Den italienske landsbyen” som allerede er på trappene. Aksdal Senter skal etter planen utvikles med butikker og boliger. En frukthage skal vies til nytt boligprosjekt og flere større tomter skal legges ut for salg.

Jeg husker godt da Tysværtunet åpnet for 25 år siden og ble landskjent for sin unike kombinasjon av kultur og eldreomsorg. Tysvær kommune legger opp til flere nye spennende prosjekter i Aksdal – gjerne sammen med næringslivet.
I dette magasinet kan du lese om satsingen i Aksdal og bolig- prosjektet ”Den italienske landsbyen” som legger ut de første boligene for salg nå før jul. Du kan også lese om Fjosen ved Haraldseidvågen der John Audun og Rita Antonsen har forandret en gammel landbruksbygning til et flott selskapslokale. Bli også med inn i Trine Halvorsen og Rolf Øyvind Rasmussen si flotte nye hytte på Vågslid, der naturen kommer rett inn i stua. Vi har også sett på Smarthus-konseptet og hva det innebærer av muligheter.

God fornøyelse!

Annonse