Annonse

BLOGGEREN ELISABETH MJÅSETH

En fantastisk sommer nærmer seg slutten. Sommeren
hvor vi omgir oss med lette duse tekstiler og vil ha det enkelt rundt oss – hvor inne kan bare være inne og vi helst vil gå barbeint rundt på terrassen uten å tenke for mye på vasking, pynting eller rydding.

Jeg for min del har hatt en fantastisk reise i Italia med familien hvor søte små hus både rosa og varme gylne farger ligger tett i tett. Disse varme og rosa fargene er faktisk noe vi kom- mer til å se mye av fremover både når det gjelder interiør, maling og dekor. Om man vil ha helt lyse rom og ikke vil ha for mye kulør, kan man også gå for lyse toner. Men de skal nå være varme og lune, gjerne med undertoner i gult og rødt.

Det er spesielt de støvete grålige rosanyansene som er i fremmarsj. De er ikke søte men passer fint både til elegante og moderne hjem og passer også til flere fargekombinasjoner. Nordsjø kåret fargen ”Heart Wood” til årets farge i 2018 og den anvendelige fargen kan brukes både til vegger, dekor eller på tekstiler for å tilføre «hygge» i hjemmet. Ikke minst tekstiler er et viktig stikkord for de kommende trendene, spesielt velur.

Høsttrendene byr også på de enda mer lunere fargene enn rosa. Brente og brune farger, gjerne terrakotta og burgunder og dekor i keramikk og glass.

Mye minner oss om det gode 80-tallet med organiske former og glass farget i amber, gult og røyk både på lysestaker, dekor og lamper.
Velur – eller fløyel er jo ikke nytt for oss nå. Vi har sett
de de siste årene at det har sneket seg mer og mer inn
i hjemmene våre. Tidligere har også velurtrenden vært populær – men kun i små blaff både på åtti- og nittitallet, men nå ser vi at dette er en trend som kommer til å vare. De herlige velurstoffene dukker opp i et hvert interiørblad og konkurrerer mot ull og lin som har vært favoritter i nordiske hjem i lang tid. Grunnen er nok at det er en motreaksjon mot det lyse og minimalistiske, og vi vil ikke lenger være så «perfekte». I høst ser vi veluren kommer inn som runde puffer i flere varianter, sofatrekk, puter og gardiner. Skal du være inn i år så skaff deg en puff, gjerne med frynser eller med innslag av messing. Runde speil er også i vinden som aldri før og fås nå hos de fleste forhandlere.

Annonse