Annonse

De var innstilt på et enkelt flatpakket kjøkken fra Ikea, men det var før Svein Ove Vestre og Karoline Opheim sjekket tilbudet fra Knapphus Kjøkkensenter. For da fant de ut at de hadde anledning til å sette inn et skreddersydd møbelkjøkken i den flotte funkisvillaen sin på Vikaneset i Skjold. Utkastet til kjøkkenet er tegnet av husbonden Svein Ove Vestre selv og produsert hos kjøkkenleverandøren i Vats bare noen kilometer unna.

Tekst: Liv Alsaker Sande – Foto: Tomin Meling, Meling Media

Familien på tre flyttet inn i den nye boligen  ved påsketider i år. Boligen ligger vakkert til i Vikanesvegen 84 med panoramautsikt til  Skjoldafjorden. Da Vi Bygger Nytt besøker boligen er det pappa Svein Ove og sønnen Selmer på snart 1 år som tar i mot oss. Svein Ove tar ut siste rest av pappapermisjonen og lille Selmer er snart klar for å begynne i barnehagen like borte i gaten. Selmer ser også godt til å trives på det flotte kjøkkenet og har funnet ut hvordan han åpner skapdørene og forsyner seg av innholdet. Helt til pappaen oppdager han.

Levert til hele huset

Tilbudet fra Knapphus Kjøkkensenter gjaldt ikke bare innredningen til kjøkken, men også kjøkkenet i leiligheten i underetasjen og tre bad, en ”walk in garderobeløsning” og vaskerommet.
– Med tanke på kvaliteten og levetiden på kjøkkeninnredningene og baderomsløsningene, ble det egentlig enkelt å velge. Dessuten ble alt levert ferdigmontert, og vi slapp å bruke timesvis på å sette sammen flatpakkede produkter. Vi gikk for Knapphus kjøkken da de kunne levere alt vi trengte og dette under samme tak. De er også i stand til å skreddersømme, har en utstyrspark til å ta på seg krevende oppgaver og at de har en svært god teknisk og faglig innsikt. De er veldig enkle å forholde seg til, samt at de gjør hva de kan for å gjøre kunden fornøyd. Det var en del utfordringer til å løse selve designet med heltre eik som material.

Jeg trodde vi måtte til en erfaren møbelsnekker for å løse dette, men jeg, Øyvind og ikke minst produksjonslederen Kjetil løste dette på en god måte. Vi testet også et titalls lakk kombinasjoner for å skape en matt overflate, men som er fettbestandig, sier Svein Ove Vestre.

Ingeniøren  har ikke bare tegnet kjøkkenet, men faktisk hele det nye huset til familien.

– Det er kjekt å sette sitt eget preg på huset og få det akkurat slik vi ønsker det. Kjøkkenet er hjertet i huset og vi ville gjerne ha et stilrent kjøkken som holder i mange år. Mye skapplass er et must og det er en fordel å kunne oppbevare det meste bak skapdører. Vi har flottet oss med hvitevarer fra Miele og de har virkelig levd opp til navnet. At kjøkkenet er håndlaget bare noen kilometer fra her vi bor, gir en ekstra god følelse og vi er veldig fornøyd med løsningen som er valgt, sier han.
Eik og betong

Selve kjøkkeninnredningen er av lakkert svart eikefiner, som er lekkert kombinert med eik og murpuss. En ramme av eik som er satt i sammen av gulvbord, er plassert rundt koke og vaskesonen og er også brukt som benkeplate. Eik er også brukt som benkeplate på den store kjøkkenøyen som er plassert på en skjult plattform og som derfor gir en følelse av at den svever i rommet. De har også fått laget et stort spisebord av gulvbordene i eik.
– Det var montører fra Knapphus Kjøkkensenter som satte kjøkkenet sammen og det var en herlig følelse å slippe å gjøre akkurat den jobben selv. Da kunne vi heller prioritere andre arbeidsoppgaver som det er plenty av når en bygger nytt hus,
smiler Svein Ove Vestre.

Kjøkkenet til Vestre Opheim beviser at kraftige gulvbord kan brukes til mye. Her har en brukt gulvbord i eik til å lage benkeplate, rammen på kjøkkenet og spisebordet.

Store muligheter med skreddersøm
Selger hos Knapphus Kjøkkensenter Tore Nordtveit opplyser at stadig flere oppdager fordelene med å få sitt nye kjøkken spesialtilpasset.

– I og med at vi produserer egne innredninger lokalt på Knapphus har vi de fleste muligheter til spesialtilpasning for kundene våre. Her er det ikke det gjentakende «samlebåndprinsippet» som gjelder. Siden vi produserer ett og ett kjøkken fra A til Å, kan vi tilpasse oss kundens ønsker og behov på en enkel og effektiv måte. Hos mange leverandører er det mye standardmoduler som gjelder med liten og ingen mulighet for spesialtilpassing, mens hos oss kan du få «kløyvd millimeterne» om du vil, sier Tore Nordtveit.

Hvilke muligheter gir dette kundene?
– Uante muligheter. En del av dette ser man hos familien Opheim Vestre der også kunden har hatt stor påvirkning på materialvalg og løsninger. Hos oss er det er stort sett fantasien som setter begrensningene og ikke muligheten for løsningene, seier han og legger til at i et «spesial skreddersydd» kjøkken er kanskje opp i mot 80 % standardmoduler som ligger lagret i systemet.

– Det er nok de siste 20% som gjør den store forskjellen fra et «ordinært»  kjøkken til et «custom made» kjøkken. Men disse 20 % utgjør en stor forskjell for folk, smiler han.

Blir spesialtilpasning mye dyrere for kundene? Ikke så mye som man kanskje skulle tro. Vi bruker noe ekstra tid både i planleggingsfasen og i produksjonen på å vike utenom standarden, men med effektive og flinke folk i produksjonen som får jobben gjort, vil ikke dette medbringe de all for store kostnadene for kunden. Planleggingsfasen med selger er uansett «gratis» kvalitetstid for både kunde og selger, sier han.

Annonse