Annonse

Hagestuen vår er den plassen hvor vi tilbringer mange gode timer og stunder. Sene nattetimer og festlig lag med venner og familie. Den er gull verdt. Jeg bruker å kalle den «min lille hytte»…

Tekst og foto: Ann Elin Eriksen Sørøy

Hagestuen er omringet av en frodig hage og stor gressplen. Vi har brukt mange arbeidstimer her, da den skulle bygges om og designes etter vårt ønske. Vi kjøpte huset vårt brukt for 7 år siden og bonusen lå virkelig i det flotte uteområdet og hagestuen. Men hagestuen har blitt bygget litt mer om i flere
omganger.

Jeg hadde et ønske om at hagestuen skulle være en plass som var lys, luftig, rustikk og ha en følelse av «vintage». Jeg hadde ønske om nytt og gammelt blandet sammen. Jeg gikk til brukthandel for å finne spisebord og spisestoler som jeg synes hadde det perfekte uttrykket. Veggene her inne har både litt villmarkspanel og rustikk forskalingsplank. Villmarkspanelet har jeg endret farge på flere ganger og kan ikke oppgi noen fargekode her. Det er lag på lag med ulike fargekoder og nyanser. Nå er jeg fornøyd og har beholdt denne fargen lenge. Den får hagestuen til å virke lunere og en følelse av «Home and Cottage» stil.

Vår loungesofa:

Jeg har hatt en del spørsmål om hvordan jeg laget min «lounge» sofa. Så derfor kan det være greit å legge ut fremgangsmåten.

Den er bygget opp av 2 lag «europaller» hvor de er bygget inn av rustikk forskalingsplank. Jeg har brukt den rustikke siden ut. Så er den malt med utendørs veggmaling farge «Mountain Glacier» fra Nordsjø Norge.

Sete og ryggputene er også laget og sydd selv. Som ryggputer har jeg brukt «hotell-puter» på 70x100cm og som sete-puter så har jeg skjært til skummadrass etter mål. For å få et mykt og fint uttrykk på sete så laget jeg dette av dyner i microfiber. Det vil si jeg sydde en søm etter det målet som puten var og klippet opp for så å sy dette fast i skummet. Som trekk har jeg bestilt metervis med stoff fra en møbelleverandør. Klippet opp og sydd trekk.

Puter må til!
Hagestuen er veldig lun og koselig, med mange tekstiler. Og det er ganske mange av dem – spesielt puter. Så det er jo klart at det må noen «handmade» puter til her også. Disse puter med små lin-dusker kommer fra min pute-collection.

Det er også ekstra koselig med gulvtepper i hagestuen og disse jeg har nå er i ull og viskose. Det blir lunere på bena når du sitter i sofaen og når vi samles rundt den lille spiseplassen her inne.

Lys og grønne planter
Taklampen har jeg nettopp tatt ned fra loftet hvor den har ligget en stund på lagring. Denne taklampe laget jeg til gjesterommet oppe en gang og som ble skiftet ut. Nå fikk den «nytt liv» i hagestuen og den passet så fint. Den er laget av linstoff som jeg bare har sydd fast på toppen og nederst har jeg bundet stoffet sammen med et smalt bånd.  Så enkelt og kostet meg ingenting.

I en hagestue så hører det også klart til mange grønne planter. Siste plante jeg satte her var et flott Fikentre. Grønne-planter er blitt en lidenskap nå de siste 2 årene. Jeg svinger ofte innom et hagesenter for å se om det er kommet noen spennende nyheter eller om det er noe grønt som kan passe et sted hjemme.

Den er bygget opp av 2 lag «europaller» hvor de er bygget inn av rustikk forskalingsplank. Jeg har brukt den rustikke siden ut. Så er den malt med utendørs veggmaling farge «Mountain Glacier» fra Nordsjø Norge.

Annonse