Annonse

De ville opp i høyden for å fange opp den flotte utsikten til Åkrasanden. Resultatet ble et slags tårn som vender mot havet og et herlig luftig inngangsparti med nærmere 5 meter under taket.

Tekst: Liv Alsaker Sande • Foto: Karoline Vedøy Mikkelsen

Beliggenheten til det gamle huset i Vestre Karmøyveg var midt i blinken. Her var det kort vei til stranden og sentrum i Åkrehamn. Dessuten lå det like ved siden av huset til Janne Kristine sine foreldre – så tett at de tre barna bare kan løpe gjennom hagen når de skal på besøk.

Teglstein på kjøkkenet
Huset derimot trengte en kraftig oppgradering, noe Harald Himle ikke så svart på. Han er byggmester og så et stort potensiale i det gamle “jordmurhuset” i Vestre Karmøyveg 343. Han lagte nye tegninger der boarealet nærmest ble doblet, mens kjelleren og den gamle teglsteinen ble bevart.  Teglsteinen ble brukt på kjøkkenet som er en del av et større allrom og er blitt familiens favorittrom. Her er det valgt duse pasteller på veggene, mens en har lagt lys laminat på gulvene. Far i huset har snekret en flott hylle i lys tre som setter sitt preg på stuen – også lampen over stuebordet er fars verk. Den har han satt sammen av kobberrør han fikk tak i hos en rørlegger.

– Vi liker godt å gjøre det på vår egen måte
– dessuten er det jo mye rimeligere når en gjør det selv. Kjekt å ha noe som ikke alle andre har, smiler de.

Det er 5 år siden Janne Kristine og Harald Himle overtok det gamle huset og de tre neste årene dreide det seg mye om husbygging.

– Heldigvis kunne vi bo i en kjellerleilighet hos Janne Kristine sine foreldre mens vi bygde – ikke minst praktisk å bo så nær byggeplassen når en har familie. Vi fikk mye hjelp av Harald sin far Odd Himle til å bygge det nye huset – også han er byggekyndig og har vært til stor hjelp for oss, sier de.

Nordisk
Stilen inne er lys og harmonisk og inspirert av nordisk design. Boligen inneholder hall,
4 soverom, to bad, vaskerom, et gjestetoalett og en ekstra stue med flott utsikt til Åkrasanden. Dessuten har de en større uinnredet kjeller.

– Vi er godt fornøyd med huset og løsningene vi har valgt. Blant annet har vi prøvd å tenke langsiktig og har blant annet gjort klart for å sette inn et ekstra kjøkken i stuen i “tårnet” om vi ønsker å leie ut eller bare ser at det er praktisk med et kjøkken til, sier de.

Hvem gjorde hva?
Husleverandør: Harald Himle, Odd Himle og materiell fra Hans J Rasmussen
Arkitekt: Harald Himle og Odd Himle
Grunnarbeider/betongarbeid: Svein Ove Lund
Maling/tapetsering: Luciano Stan
Kjøkkenleverandør:  Epoq kjøkken levert av Åkra Elektriske
Baderomsleverandør: Rørlegger SO Lund
Gulv/tak: Laminat Pergo Vintereik, fliser levert av Bygnes Bygg
Varmeleverandør: GTH Service
Vindu/dører: Gilje Vindu og Dør
Elektriske arbeider: Åkra Elektriske
Rørleggerarbeid: SO Lund
Opparbeidelse uteområde: Huseier

Annonse